Δευτέρα 27.06.2022
More

  Προσλήψεις ΟΒΑ στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων

  Ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες για την προκήρυξη πρόσληψης Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης

  Ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες για την προκήρυξη πρόσληψης Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων για το έτος 2021.

  Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, οι ενδιαφερόμενοι

  – Για την πλήρωση 779 θέσεων ΟΒΑ στο Στρατό Ξηράς, μπορούν να βρουν τη σχετική προκήρυξη στη διεύθυνση:  http://www.army.gr/el/proslipseis/proslipsi-opliton-vraheias-anakatataxis-ova,

  – Για την πλήρωση 200 θέσεων ΟΒΑ στο Πολεμικό Ναυτικό, στη διεύθυνση:  https://www.hellenicnavy.gr/el/enimerosi/deltia-typou/item/14916-prokiryksi-diakosion-200-theseon-opliton-vraxeias-anakatataksis-ova-pn.html και

  – Για την πλήρωση 201 θέσεων ΟΒΑ στην Πολεμική Αεροπορία, στη διεύθυνση:  https://www.haf.gr/2021/08/prokiryxi-theseon-opliton-vracheias-anakatataxis-ova-stin-pa-2/

  Πιο αναλυτικά, την πλήρωση 779 θέσεων Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) του Στρατού Ξηράς (οπλιτών και εφέδρων) για βραχεία περίοδο τριών ετών µε δυνατότητα παράτασης τριών ετών, για τα Όπλα – Σώµατα και τις Ειδικές ∆υνάµεις, προκήρυξε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

  Oι ενδιαφερόμενοι οπλίτες ή έφεδροι, που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα θα πρέπει να υποβάλουν για την ανακατάταξη ή την επανακατάταξή τους, τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως την 27 Αυγούστου (όσα υποβληθούν μετά από αυτήν την ημερομηνία θα  απορρίπτονται ως εκπρόθεσμα).

  Οι οπλίτες, εφόσον µέχρι τις 27 Αυγούστου διανύεται το τελευταίο τετράµηνο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.

  Οι έφεδροι, εφόσον δεν έχουν παρέλθει πέντε έτη από την ηµεροµηνία της οριστικής τους απόλυσης από τις Ένοπλες ∆υνάµεις κατά την ηµεροµηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών τους.

  Αντίστοιχα, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού προκήρυξε την πλήρωση 200 θέσεων Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) του Πολεμικού Ναυτικού για βραχεία περίοδο ενός έως τριών ετών µε δυνατότητα παράτασης τριών ετών.

  Oι ενδιαφερόμενοι οπλίτες ή έφεδροι, που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα θα πρέπει να υποβάλουν για την ανακατάταξη ή την επανακατάταξή τους, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, έως την 27η Αυγούστου.

  Οι οπλίτες, στις μονάδες που υπηρετούν, εφόσον μέχρι την παραπάνω ημερομηνία διανύεται το τελευταίο τετράμηνο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων

  Οι έφεδροι, σε οποιαδήποτε στρατολογική υπηρεσία, εφόσον δεν παρήλθαν πέντε  έτη από την ημερομηνία της οριστικής τους απόλυσης από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω εκπλήρωσης των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων ως οπλιτών, κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ