Σάββατο 04.12.2021
More

  Προσωρινό ΑΜΚΑ σε όσους δεν έχουν, για να εμβολιαστούν

  Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Γ. Γεωργαντά

  Νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να δοθεί προσωρινός ΑΜΚΑ σε όσους δεν διαθέτουν προκειμένου να εμβολιαστούν, θα πάρει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον Γιώργο Γεωργαντά.

  Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε ότι για όσους πολίτες δικαιούνται αλλά δεν έχουν ΑΜΚΑ «θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία, όπου θα τους δίνεται προσωρινός ΑΜΚΑ μόνο για να εμβολιαστούν», αφού η έκδοση ΑΜΚΑ είναι μακρά η διαδικασία.

  Απαντώντας αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει χρονομέτρηση του δίωρου που επιτρέπεται για τα ψώνια, είπε ότι «απομακρύνεται πολύ ως λύση» καθώς δεν μπορεί να έχει καθολική εφαρμογή.

  Παράλληλα, ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε την ανάγκη προστασίας των προσωπικών δεδομένων και όπως εξήγησε αυτό δεν μπορούσε να διασφαλιστεί με την περίπτωση του κόφτη στα sms, λόγω του ότι θα έπρεπε να κρατηθεί αρχείου μηνυμάτων, που τώρα δεν κρατείται

  Τέλος, αναφορικά με την περίπτωση ανθρώπων που δεν βρίσκονται μέσα στο σύστημα, όπως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, είπε πως η Επιτροπή Εμβολιασμού θα αναλάβει το προγραμματισμό του εμβολιασμού τους. «Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι πρέπει να εμβολιαστούν όλοι», κατέληξε ο Γ. Γεωργαντάς.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ