Παρασκευή 29.03.2024
More

    Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα έλαβε η Ρ. Πισπιρίγκου

    Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου

    Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, που άφησε την τελευταία της πνοή από ανακοπή καρδιάς την 29η Ιανουαρίου στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

    Η 33χρονη συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης δυνάμει εντάλματος και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ όπου διανυκτέρευσε κρατούμενη. Στο πλαίσιο της έρευνας για την πολύκροτη υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα προέκυψαν ισχυρές ενδείξεις ότι η 33χρονη δηλητηρίασε το μεγαλύτερο από τα τρία της παιδιά, την Τζωρτζίνα.

    Η 33χρονη που διανυκτέρευσε στη ΓΑΔΑ, έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. Το διάστημα αυτό, η 33χρονη θα παραμείνει στη ΓΑΔΑ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον 7ο όροφο και με συνεχή αστυνομική παρουσία.

    Κατά πληροφορίες, στη διάρκεια της νύχτας, η 33χρονη ήταν σκεπτική και δεν μίλησε καθόλου στους αστυνομικούς ενώ φέρεται ότι εξακολουθούσε να αρνείται την εμπλοκή της, λέγοντας: «Πως είναι δυνατόν να σκότωσα εγώ τα παιδιά μου;»

    Γιατί δεν ανιχνεύτηκε νωρίτερα η κεταμίνη

    Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, τις οποίες μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, η κεταμίνη ήταν δύσκολο να εντοπιστεί από τους γιατρούς όσο η Τζωρτζίνα ήταν εν ζωή καθώς η ουσία αυτή μεταβολίζεται και δεν ανιχνεύεται στον ανθρώπινο οργανισμό παρά μόνο μετά θάνατον.

    Η ποινή που αντιμετωπίζει η 33χρονη

    Εφόσον αποδειχθεί η ενοχή της, η 33χρονη θα είναι αντιμέτωπη με ποινή ισοβίων ή με τρις ισόβια αν προκύψει ενοχή της και για τα τρία παιδιά. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι θα μείνει στην φυλακή για 25 χρόνια.

    Εξετάσεις και στα άλλα παιδιά

    Τις εξελίξεις στην υπόθεση πυροδότησαν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης καθώς ανιχνεύτηκε σε μεγάλη ποσότητα η χημική – φαρμακευτική ουσία κεταμίνη, που πιθανολογείται ότι προκάλεσε το θάνατο της 9χρονης.

    Αστυνομικές πηγές μάλιστα θεωρούν ιδιαίτερα πιθανό και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, Μαλένα και Ίριδα, που απεβίωσαν το πρώτο τον Απρίλιο του 2019 και το δεύτερο τον Μάρτιο του 2021, να πέθαναν με τον ίδιο τρόπο. Αποκαλύπτουν μάλιστα ότι έχουν κρατηθεί τμήματα των ιστών των δύο παιδιών και αναμένεται να γίνουν συμπληρωματικές εξετάσεις προκειμένου να ελεγχθεί εάν και σ’ αυτά είχε χορηγηθεί η ίδια ουσία.

    Ο πρώτος γύρος των τοξικολογικών εξετάσεων στη Τζωρτζίνα ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη, με τον κ. Μπουζιάνη να ζητά περαιτέρω έλεγχο του δείγματος εξαιτίας «ύποπτης» ουσίας που ανιχνεύτηκε στην 9χρονη.

    Πρόκειται για την χημική ουσία κεταμίνη που χρησιμοποιείται ως αναισθητικό για μεγάλα ζώα αλλά και ως ναρκωτικό και η οποία, όπως προέκυψε από τις καταθέσεις των γιατρών και νοσηλευτών δεν συγκαταλέγεται στα μυοχαλαρωτικά και αντιεπιληπτικά σκευάσματα που χορηγούνταν στο άτυχο κορίτσι, στο διάστημα των 9 μηνών που μεσολάβησαν από το πρώτο επεισόδιο ανακοπής που υπέστη, τον Απρίλιο του 2021 έως τον θάνατό της, στα τέλη Ιανουαρίου.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ