Πέμπτη 06.05.2021
More

  Πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών με C-130 από Βόρεια Ελλάδα για Αθήνα

  Ξεκινούν οι αεροδιακομιδές από Θεσσαλονίκη σε νοσοκομεία της Αθήνας

  Οι αεροδιακομιδές ασθενών με κορωνοϊό από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προς νοσοκομεία της Αθήνας λόγω των γεμάτων κλινών, είναι πλέον γεγονός.

  Ένα αεροσκάφος C-130 αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στην επόμενη ώρα από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, όπου σήμερα εκτός απροόπτου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη αεροδιακομιδή ασθενούς με κορωνοϊό.

  Η μεταφορά ασθενών στην Αθήνα είναι ενδεικτική της ασφυκτικής πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ στη συμπρωτεύουσα από τον όγκο των κρουσμάτων covid-19 και των διασωλημένων ασθενών.

  Σημειώνεται  ότι σε όλη την επικράτεια, η πληρότητα των ΜΕΘ αγγίζει το 86%. Στη Βόρεια Ελλάδα το ποσοστό ανέρχεται στο 99% και στην Αττική στο 81%. Για την «κρίσιμη» πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από τα κρούσματα κορωνοϊού είχε προειδοποιήσει η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

  Η καθηγήτρια έκανε λόγο για σταθεροποίηση στα νέα κρούσματα και «ίσως μία μείωση» αλλά παραδέχθηκε πως τα κρούσματα δεν μειώνονται όπως θα περίμεναν οι ειδικοί, αποδίδοντας την καθυστέρηση στη μη τήρηση των περιοριστικών μέτρων από όλους.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ