Παρασκευή 07.05.2021
More

  Προβολή βίντεο στην πρόσοψη της Βουλής για τα 200 χρόνια της Επανάστασης

  Προβολή για την επέτειο των 200 χρόνων από το 1821 στην πρόσοψη της Βουλής

  Ένα δεκάλεπτο βίντεο, αφιερωμένο στα 200 χρόνια από το 1821, προβάλλεται από χθες κατά τακτά χρονικά διαστήματα στην πρόσοψη της Βουλής.

  Η προβολή ξεκίνησε χθες και θα συνεχιστεί για εννέα ακόμα ημέρες. Πραγματοποιείται ανά ημίωρο από τις 21:00 έως τις 23:00. Στο βίντεο εμφανίζονται μορφές και σκηνές της ελληνικής επανάστασης από τον τοιχογραφικό διάκοσμο της Αίθουσας Ελευθερίου Βενιζέλου. Η προβολή πραγματοποιείται στα πλαίσια της επετειακής έκθεσης «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά».

  Η έκθεση εγκαινιάστηκε χθες Δευτέρα, Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου. Η διάρκεια της έκθεσης θα επεκταθεί πέραν του επετειακού έτους προκειμένου να καταστεί δυνατόν, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να την επισκεφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.

  Η έκθεση θα είναι προσβάσιμη και διαδικτυακά, μέσω ειδικής ιστοσελίδας, με όλα τα εκθέματα διαθέσιμα, με τρισδιάστατη εικονική περιήγηση, καθώς και ψηφιακές εφαρμογές-παιχνίδια, αξιοποιήσιμα από την εκπαιδευτική κοινότητα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ