Πέμπτη 23.03.2023
More

  Ψηφιακή πρόσβαση στα βασικά πιστοποιητικά

  Μέσα σε ελάχιστα λεπτά της ώρας, ο πολίτης μπορεί να έχει ψηφιακή πρόσβαση σε πιστοποιητικά. Αυτό φέρνει και μείωση των εισερχομένων γκισέ.

  Για μείωση των επισκέψεων κατά περίπου 7 εκατ. ετησίως, στα γκισέ των δήμων και των ΚΕΠ που έχουν επιτύχει τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών μέσω της ηλεκτρονικής έκδοσης των πιστοποιητικών, μίλησε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος.

  Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός τόνισε ότι «κάθε πολίτης θα έχει πλέον τη δυνατότητα μπαίνοντας στον ιστότοπο reg.services.gov.gr και χρησιμοποιώντας τους κωδικούς από το taxis σε λιγότερο από 2 λεπτά να έχει στον υπολογιστή του, σε πρώτη φάση, τρία πιστοποιητικά: πιστοποιητικό γέννησης, οικογενειακής κατάστασης και ιθαγένειας.

  Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται πια η φυσική παρουσία στα ΚΕΠ, που συνεπάγεται κάθε είδους ταλαιπωρία» σημείωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε ότι «επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων, ενώ βελτιώνεται και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

  Έως το τέλος Ιουνίου θα ακολουθήσουν οι ληξιαρχικές πράξεις γάμου, συμφώνου συμβίωσης, γέννησης και θανάτου, προκειμένου να σταματήσει οριστικά η ταλαιπωρία για όσους και όσες έχουν χάσει δικό τους άνθρωπο.
  «Τελικός στόχος είναι η on-line πρόσβαση για όλα τα πιστοποιητικά, ώστε να μη χρειάζεται από τα ΚΕΠ η έκδοση κανενός πιστοποιητικού» ανέφερε ο κ. Λιβάνιος.
  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ