Πέμπτη 22.02.2024
More

  Πύργος: Στην φυλακή ζευγάρι που εξέδιδε τα παιδιά του σε επαιτεία

  Εκκρεμούσαν σε βάρος του άνδρα και της γυναίκας ποινές κάθειρξης τριών και δύο ετών, αντίστοιχα

  Κάθε άλλο παρά στοργικοί γονείς ήταν ένας άνδρας και μια γυναίκα που έβαζαν τα παιδιά τους να ζητιανεύουν ζητώντας χρήματα από οδηγούς αυτοκινήτων στους δρόμους του Πύργου, με κίνδυνο να πάθουν κάποιο ατύχημα. Μάλιστα, σε βάρος τους εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις αλλά κυκλοφορούσαν ελεύθεροι!

  Το ζευγάρι εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας το απόγευμα της Τετάρτης και από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στα στοιχεία τους διαπιστώθηκε ότι ήταν φυγόποινοι. Με την καταδίκη τους με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας για παραμέληση της αποτροπής επαιτείας και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, τους είχαν επιβληθεί ποινές φυλάκισης 33 μηνών στον άνδρα και 22 μηνών στη γυναίκα. Το αντρόγυνο συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου, ο οποίος έδωσε την εντολή να μεταχθούν σε σωφρονιστικά καταστήματα για να εκτίσουν τις ποινές τους.

  Κι άλλες συλλήψεις με εντάλματα και καταδίκες

  Στο Αίγιο, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ένας Έλληνας που υποβλήθηκε σε έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου για κλοπή, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 20 μηνών.

  Στο Νιοχώρι Αιτωλοακαρνανίας, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. ένας αλλοδαπός καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Μεσολογγίου για υπόθεση ναρκωτικών. Σε σωματική έρευνα που του έγινε, βρέθηκαν στην κατοχή του μία σιδερογροθιά, μικροποσότητα κάνναβης και τρία κινητά, ενώ διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν παράνομα στη χώρα.

  Στην Κάτω Αχαΐα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις των Μονομελών Πλημμελειοδικείων Νάουσας και Ιωαννίνων για παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, με τις οποίες του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης εννέα μηνών.

  Στους Σοφάδες, συνελήφθη από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος ένας Έλληνας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καρδίτσας για κλοπή και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, με ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ