Σάββατο 04.12.2021
More

  Ρόδος: 10.000 στρέμματα έγιναν στάχτη

  Η πυρκαγιά μετέτρεψε σε αποκαΐδια περίπου 10.000 στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης

  Υπό έλεγχο τέθηκε χθες βράδυ η πυρκαγιά στη Ρόδο, που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής και μετέτρεψε σε αποκαΐδια περίπου 10.000 στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης.

  Την νύχτα στην περιοχή του μετώπου παρέμειναν πυροσβέστες και εθελοντές για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις, ενώ και σήμερα συνεχίζεται η αυξημένη επιφυλακή σε όλο το νησί, λόγω του υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση νέων πυρκαγιών.

  «Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στο νησί της Ρόδου», τόνισε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

  Αναφορικά με την πυρκαγιά στην Κω, βρίσκεται επίσης υπό έλεγχο, ενώ από νωρίς το πρωί αντιμετωπίζεται, με ρίψεις νερού από ελικόπτερο και από επίγειες δυνάμεις, εστία που βρίσκεται σε χαράδρα και αναμένεται να τεθεί υπό έλεγχο

  «Περισσότερο μας απασχόλησε η κατάταξη της Ρόδου στην κατηγορία 5 για τον κίνδυνο πυρκαγιάς», σημείωσε ο κ. Χατζημάρκος.

  Νωρίτερα ανακοινώθηκε η επιβολή προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας των οχημάτων και της παραμονής εκδρομέων σε δασικές περιοχές για σήμερα, από τις 14:00 ως τις 06:00 της Πέμπτης για τα νησιά της περιφερειακής ενότητας Ρόδου (Ρόδος, Σύμη, Χάλκη, Τήλος, Καστελλόριζο).

  Η απόφαση πάρθηκε επειδή τα νησιά της περιφερειακής ενότητας Ρόδου βρίσκονται στο επίπεδο επικινδυνότητας 5 – το υψηλότερο– ως προς τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

   

  Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ