Τετάρτη 29.06.2022
More

  Ρόδος: Νέες αποκαλύψεις για την κακοποίηση της 8χρονης

  Ξετυλίγεται το κουβάρι του δράματος που κρύβεται πίσω από την καταγγελία για κακοποίηση ενός 8χρονου κοριτσιού στη Ρόδο

  Η έρευνα της αστυνομίας της Ρόδου για την κακοποίηση της 8χρονης βρίσκεται ακόμα σε πρωταρχικό στάδιο, καθώς η παιδοψυχολόγος που μίλησε με το παιδί δεν κατέληξε σε κάποιο συμπέρασμα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ το παιδί παρουσιάζει νοητική στέρηση, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την κατάθεσή της.

  Αξίζει να σημειωθεί πως η μητέρα φέρεται να έχει και αυτή νοητική στέρηση, ενώ τον περασμένο Απρίλιο απασχόλησε τις αρχές όταν προσπάθησε να πουλήσει το μωρό της οικογένειας, που είχε εκτός γάμου. Η ίδια έχει συνολικά τέσσερα παιδιά, δύο με τον σύζυγό της που είναι ναυτικός και βρίσκεται εκτός Ελλάδας εδώ και καιρό και δύο παιδιά εκτός γάμου. Μάλιστα, την ανατροφή των τεσσάρων παιδιών στην ουσία έχουν αναλάβει οι παππούδες τους.

  Η Εισαγγελέας έχει αφαιρέσει προσωρινά της επιμέλεια της 8χρονης από την μητέρα της και την ανάθεση της στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ρόδου.

  Ο ιατροδικαστής απεφάνθη ότι στο σώμα και στα απόκρυφα σημεία του παιδιού υφίστανται ενδείξεις κακοποίησης. Εικάζεται ότι προήλθαν από αντικείμενο, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει ο τρόπος που αυτά προκλήθηκαν. Μάλιστα, η Δημοκρατική της Ρόδου αναφέρει πως δεν έχει αποκλειστεί επί της ουσίας το ενδεχόμενο να πρόκειται για αυτοτραυματισμό, αν και το σενάριο αυτό συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες.

  Σημειώνεται πως η μητέρα με την κατάθεσή της δεν κατάφερε να βοηθήσει τους αστυνομικούς. Η ίδια είχε στείλει φωτογραφία με τον τραυματισμό του παιδιού στη θεία του, ρωτώντας την αν χρειάζεται γιατρό. Η φωτογραφία βρέθηκε και στα δύο κινητά.

  Η παιδοψυχολόγος που εξέτασε το παιδί διαπίστωσε πως το παιδί έχει στο περιβάλλον του ένα άτομο αυστηρό, χωρίς να καταλήξει σε περαιτέρω συμπεράσματα. Η ίδια αναμένεται να επανεξετάσει το παιδί.

  Στο γενικό νοσοκομείο Ρόδου η 8χρονη πήγε μόνο για τις εξετάσεις που επιβάλλονται να γίνουν σε κάθε παιδί που πρόκειται να εισαχθεί σε ίδρυμα, ενώ έγινε και η ιατροδικαστική εξέταση.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ