Τετάρτη 17.04.2024
More

  Σχηματίζεται δικογραφία για την «απαγωγή» γυμνασιάρχη από αρνητές

  Αναμένεται να κατηγορηθούν για αρπαγή

  Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη θα βρεθούν οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που συνέλαβαν τον γυμνασιάρχη στην Πιερία.

  Τα άτομα που συμμετείχαν στο αδιανόητο περιστατικό και πέρασαν χειροπέδες στο γυμνασιάρχη του σχολείου στην Πιερία κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα της Κατερίνης και σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, οι συλληφθέντες θα κατηγορηθούν με αρπαγή, κατηγορία που είναι κακούργημα.

  Η αδιανόητη «σύλληψη» του γυμνασιάρχη στην Πιερία

  Ολα έγιναν σήμερα το πρωί, όταν μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» επιτέθηκαν στον διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου, την ώρα που προσερχόταν στο σχολείο.

  Γύρω στις 8 σήμερα το πρωί, κάποια άτομα πλησίασαν τον διευθυντή, του φόρεσαν χειροπέδες, τον έβαλαν με τη βία σε ένα από αυτοκίνητά τους και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας-Κολινδρού, παραδίδοντάς τον με το αιτιολογικό ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα».

  Η Αστυνομία προχώρησε αρχικά στην προσαγωγή 11 ατόμων, τα οποία παρουσιάστηκαν στο τμήμα, ζητώντας να παραδώσουν τον διευθυντή, κι εξετάζει τον βαθμό συμμετοχής του καθενός εξ αυτών.

  Ο διευθυντής του Γυμνασίου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς φέρει κάποιες εκδορές στα χέρια από τις χειροπέδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν οχλήσεις έξω από το σχολείο από την ίδια ομάδα και είχαν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιες Αρχές.

  Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

  Αμεση παρέμβαση για το θέμα έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δηλώνοντας ότι «Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η Αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους».

  Σημειώνεται ότι οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου στην Πιερία που πέρασαν χειροπέδες σε διευθυντή Γυμνασίου, συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία.

  «Έχουν έρθει κι άλλες φορές φορές στο σχολείο να μας απειλήσουν»

  Το iefimerida.gr επικοινώνησε με εκπαιδευτικούς, συναδέλφους του γυμνασιάρχη από το συγκεκριμένο σχολείο, οι οποίοι μάς ανέφεραν ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σχολείο γίνεται «στόχος» των αυτόκλητων… «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος»!

  Σε τουλάχιστον άλλες δύο περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα, 2-3 άτομα έχουν προσεγγίσει το σχολείο και έχουν φτάσει μέχρι το γραφείο διευθυντή για να διαμαρτυρηθούν για τα προστατευτικά μέτρα που λαμβάνει -ως οφείλει και όπως γίνεται σε όλη τη χώρα- το σχολείο κατά του κορωνοϊού!

  «Έχουν έρθει ξανά με απειλητικές διαθέσεις και μας ζητούσαν τον λόγο που τηρούμε τα μέτρα. Μας έλεγαν ότι είμαστε παράνομοι κι ότι καταπατούμε τα συνταγματικά δικαιώματα των παιδιών», τονίζει στο iefimerida.gr εκπαιδευτικός.

  «Εμείς τους λέγαμε κάθε φορά ότι οι ίδιοι είναι παράνομοι και ότι δεν μπορούν να μπαίνουν με το έτσι θέλω σε έναν σχολικό χώρο και να φωνάζουν», μας λέει η συνάδελφος του γυμνασιάρχη. «Δεν θα απολογούμαστε εμείς, επειδή είμαστε σωστοί και τηρούμε τον νόμο. Σήμερα όμως, με αυτό που έκαναν, ξέφυγαν πολύ», προσθέτει.

  Επίσης, όπως μας ενημερώνει, η «απαγωγή» του γυμνασιάρχη έγινε εντός του προαύλιου χώρου του σχολείου, μπροστά στα μάτια των έκπληκτων παιδιών.

  «Ήταν πολύ πρωί και ευτυχώς το σχολείο δεν ήταν γεμάτο. Όσα παιδιά όμως βρίσκονταν στο σημείο τρομοκρατήθηκαν με αυτό που είδαν», περιγράφει.

  Όσον αφορά στην ταυτότητα των «Θεματοφυλάκων», οι εκπαιδευτικοί θεωρούν, χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, ότι μεταξύ αυτών βρίσκονται και γονείς παιδιών που είναι μαθητές στο συγκεκριμένο σχολείο.

  Ο γυμνασιάρχης, όπως μας ενημέρωσαν, έχει συνέλθει από το σοκ, και αυτή την ώρα όσοι εκπαιδευτικοί ήταν παρόντες στο γεγονός δίνουν καταθέσεις στο αστυνομικό τμήμα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ