Τετάρτη 26.01.2022
More

  Σχολεία: Καταρχήν θετικοί οι ειδικοί για άνοιγμα δημοτικών-νηπιαγωγείων

  Στις 4 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή λοιμωξιολόγων

  Στις 4 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή λοιμωξιολόγων, για να λάβουν τις οριστικές αποφάσεις του σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων στις αρχές Ιανουαρίου.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειονότητα των ειδικών τάσσεται υπέρ του σταδιακού ανοίγματος των σχολείων με προτεραιότητα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, στις 8 Ιανουαρίου.

  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τους λοιμωξιολόγους προβληματίζει το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κυρίως των λυκείων, όπου η μεταδοτικότητα είναι αυξημένη. Σε αυτό το σημείο, οι μισοί εκ των ειδικών της επιτροπής ζήτησαν την καταγραφή των επιδημιολογικών δεδομένων των επόμενων ημερών.

  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν φωνές που τάσσονταν υπέρ του οριζόντιου ανοίγματος των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου.

  Υπενθυμίζεται ότι στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό το απόγευμα, ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε έκκληση για προσοχή σε κατοίκους συγκεκριμένων «κόκκινων» περιοχών, καθώς τώρα αρχίζουν να εμφανίζονται τα κρούσματα από την περίοδο των Χριστουγέννων. Ετσι, οι ειδικοί αναμένουν τα περαιτέρω στοιχεία για τα επιδημιολογικά φορτία, και στις 4 Ιανουαρίου που θα συνεδριάσουν εκ νέου, θα λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις.

  Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, τόσο ο Γκίκας Μαγιορκίνης όσο και η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισαν ότι το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα για ειδικούς και κυβέρνηση. Ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ σημείωσε πως «καμία απόφαση δεν παίρνεται ελαφρά τη καρδία. Αφού εξετάσουμε τα επιδημιολογικά στοιχεία παίρνονται οι αποφάσεις».

  Όπως τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης, «παραμένει προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων, οπότε θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα επαναλειτουργήσουν».
  Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/anoigma-ton-sholeion-diafonoyn-oi-loimoxiologoi

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ