Πέμπτη 30.06.2022
More

  Σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ που ζήτησε «πολιτικό μέσο» για να στείλει πυροσβεστικό

  Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν από βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου με την καταγγελία κατοίκου

  Μετά τη δημοσίευση του σπαρακτικού βίντεο, στο οποίο κάτοικος κατήγγειλε κλαίγοντας ότι αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας τον ρώτησε αν έχει πολιτικό μέσο για να στείλει στην περιοχή πυροσβεστικό όχημα, η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι ο αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

  Ειδικότερα, το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της κοινότητας Χώρας Γορτυνίας, Δημήτρης Δημητρακόπουλος, ο οποίος, μιλώντας σε δημοσιογράφους τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, ανέφερε ότι αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας με τον οποίο επικοινώνησε για να ζητήσει τη συνδρομή πυροσβεστικού οχήματος, τον ρώτησε αν υπάρχει πολιτικό μέσο.

  Στην καταγγελία του ο πρόεδρος της κοινότητας αναφέρθηκε ονομαστικά στον συγκεκριμένο αξιωματικό της αστυνομίας. «Υπάρχουν 15 σπίτια καμένα συν αποθήκες», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Δημητρακόπουλος και συνέχισε βάζοντας τα κλάματα:

  «Συν τοις άλλοις, εχθές που άνοιξε ο δρόμος από το Νεοχώρι, πήρα τηλέφωνο τον κύριο Ταξίαρχο, Παππά Κωνσταντίνο, από την Τρίπολη, να μου στείλει ένα πυροσβεστικό, να σβήσω αυτά που καιγόσανται. Ερώτησε τον υπεύθυνο της πυροσβεστικής, αρνήθηκε να στείλει και ο κ. Ταξίαρχος με ρώτησε αν υπάρχει πολιτικό μέσον…».

  Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

  Σχετικά με περιστατικό στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ανώτερος Αξιωματικός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώνεται ότι, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο εν λόγω Αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ