Τρίτη 04.10.2022
More

  Σε εγρήγορση οι υγειονομικές αρχές στην Ελλάδα – Υπό διερεύνηση μερικά περιστατικά

  Σε εγρήγορση είναι οι ελληνικές αρχές δημόσιας Υγείας εξαιτίας των κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά που έχουν εντοπιστεί σε Ευρώπη και Αμερική

  Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του in, ακόμη δεν υπάρχει κάποιο κρούσμα στη χώρα μας, παρά μόνο μερικά περιστατικά -λίγα στον αριθμό- που βρίσκονται υπό διερεύνηση αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ως κρούσματα.

  Το πρωί της Τετάρτης μάλιστα σήμανε συναγερμός από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με μία 16χρονη κοπέλα να νοσηλεύεται με συμπτώματα ηπατίτιδας.

  Ωστόσο πλέον οι ειδικοί αποκλείουν η 16χρονη να νοσεί με οξεία ηπατίτιδα.

  Σημειώνεται πως η 16χρονη έχει εισαχθεί από την Μεγάλη Τετάρτη στο νοσοκομείο και σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο οποίος έχει ενημερωθεί για το περιστατικό, το κορίτσι είναι σήμερα πολύ καλά στην υγεία του, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται το σενάριο για οξείας ηπατίτιδας.

  Σύμφωνα με πηγές της διοίκησης του νοσοκομείου Λάρισας, η 16χρονη αντιμετωπίστηκε ως περιστατικό υπό διερεύνηση, καθώς έπρεπε να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ σε αυτές τις περιπτώσεις.

  Συγκεκριμένα, επειδή το κορίτσι εμφάνισε κάποιους αυξημένους δείκτες, το νοσοκομείο ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ και έκανε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις στην 16χρονη.

  Ωστόσο το γεγονός πως πλέον παρουσιάζει πολύ καλή κλινική εικόνα οδηγεί τις αρμόδιες αρχές να αποκλείουν το ενδεχόμενο της οξείας ηπατίτιδας.

  Κι άλλα υπό διερεύνηση περιστατικά, αλλά όχι κρούσματα

  Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν κι άλλα περιστατικά με ηπατίτιδα που είναι υπό διερεύνηση στη χώρα, ωστόσο κανένα από αυτά δεν θεωρείται ακόμη κρούσμα, καθώς πρέπει να γίνει στο καθένα μία σειρά από εξετάσεις  προκειμένου να αποκλειστούν όλες οι άλλες μορφές ηπατίτιδας, αλλά και να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα προκειμένου να συνεκτιμηθούν τα συμπτώματα του ασθενούς,

  Όπως διευκρίνισέ αρμόδια πηγή στο in.gr κανένα από τα λίγα περιστατικά που ελέγχονται αυτή τη στιγμή δεν πληροί όλα τα συμπτώματα της οξείας ηπατίτιδας για να θεωρηθεί κρούσμα.

  Να σημειωθεί πως λόγω της νέας ηπατίτιδας που έχει «χτυπήσει» συναγερμό σε ινστιτούτα δημόσιας υγείας σε όλον τον κόσμο, τα νοσοκομεία τη χώρας βρίσκονται σε ετοιμότητα και σε πλήρη επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, ενημερώνοντας τον όταν υπάρχουν κάποια υπό διερεύνηση περιστατικά, προκειμένου να ακολουθηθεί κατά γράμμα το πρωτόκολλο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ