Τρίτη 13.04.2021
More

  Σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για την κλινική στο Περιστέρι

  Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα για την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα κορωνοϊού.  

  Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», ο εισαγγελέας Νίκος Αντωναράκος έχει καλέσει σε κατάθεση στέλεχος του ΕΟΔΥ ενώ οι εισαγγελικές αρχές αναμένουν τα πορίσματα για την απόδοση ποινικών ευθυνών. Παράλληλα αναμένεται και το πόρισμα από τον ΕΟΔΥ σχετικά με πρωτόκολλα υγιεινής και το κατά πόσο τηρήθηκαν στην κλινική.

  Το πρωί, ένας ακόμη ασθενής που είχε νοσηλευθεί στην ιδιωτική κλινική, έχασε τη ζωή του, ανεβάζοντας τον απολογισμό των ασθενών που κατέληξαν αφού πέρασαν από την κλινική στους πέντε.

  Η εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Ευάγγελο Ιωαννίδη θεωρείται εξαιρετικά σοβαρή, και οι κατηγορίες που διερευνώνται αφορούν σε κακουργήματα που επισύρουν ποινές πολυετούς κάθειρξης ή ακόμα και ισόβια.

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχουν ήδη κατασχεθεί κρίσιμα έγγραφα από την κλινική του Περιστερίου καθώς και φάκελοι ασθενών, με τη συνδρομή της κρατικής ασφάλειας.

  Πριν λίγες ημέρες, ένας από τους γιατρούς της κλινικής διαγνώστηκε ασυμπτωματικά θετικός στο κορωνοϊό. Επρόκειτο για εξωτερικό ιατρό, ο οποίος για τουλάχιστον έξι ήμερες παρακολούθησε περίπου 50 ασθενείς σε δυο διαφορετικά ιατρεία, όπως είχε μεταδώσει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.

  Μάλιστα φέρεται να είχε πραγματοποιήσει και μικροχειρουργικές επεμβάσεις, παρότι κάτι τέτοιο επιτρέπεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις εξαιτίας της πανδημίας κορωνοϊού.

  Εν τω μεταξύ, οι καταγγελίες για ανεπαρκή μέτρας προστασίας στη συγκεκριμένη κλινική συνεχίζονται. Μεταξύ άλλων, οι αρχές ερευνούν αν γίνονταν δεκτοί εμπύρετοι ασθενείς, ή ασθενείς και γιατροί, χρησιμοποιούσαν και την άλλη – πλαϊνή είσοδο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες δεν γινόταν καν θερμομέτρηση.

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ