Πέμπτη 21.10.2021
More

  Σε τροχιά εκκίνησης μπήκαν τα σχολεία

  Έτοιμα για να υποδεχθούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς είναι τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών.

  Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου η χρονιά να ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς.

  Οι σχολικές καθαρίστριες ήδη έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα συγκροτήματα καθώς ο Δήμος με δικά του κονδύλια μερίμνησε να καλύψει τα μεγάλα κενά που δημιούργησε φέτος το Υπουργείο.

  Παράλληλα εκτελέστηκαν και βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης παρεμβάσεις που αγγίζουν τα δύο εκατομμύρια.

  Πρόκειται για κονδύλια που προέρχονται από το πρόγραμμα Φιλόδημος, από το πρόγραμμα σχολικής στέγης και ιδίους πόρους.  Οι παρεμβάσεις αφορούν τόσο στην αντιμετώπιση προβλημάτων των σχολικών μονάδων όσο και στους αύλειους χώρους.

  «Οι μαθητές μας και οι εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες. Η έναρξη της σχολικής χρονιάς γίνεται εν μέσω πανδημίας και η αγωνία όλων μας είναι μεγάλη. Εύχομαι και ελπίζω, με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, να μην έχουμε σοβαρά προβλήματα και όλα να κυλήσουν ομαλά. Ο Δήμος, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα, θα βρίσκεται δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα για την αντιμετώπιση όποιων προβλημάτων προκύψουν», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

  Η Μαρία Κεφάλα

  Στο μήνυμά της η βουλευτής Μαρία Κεφάλα, αναφέρει:

  «Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς επιφυλάσσει νέες προκλήσεις, νέα δεδομένα και πολλές καινοτομίες για τις οποίες η κυβέρνησή μας δούλεψε σκληρά.

  Το ελληνικό Δημόσιο Σχολείο είναι ένα σύγχρονο σχολείο, έτοιμο να ανταποκριθεί στις ραγδαίες εξελίξεις της εποχής. Άρτια οργάνωση και στελέχωση, ενίσχυση σε όλους τους τομείς -όπως ξεκάθαρα προκύπτει και από την ανακοίνωση πρόσληψης περίπου 12000 εκπαιδευτικών-, εμπλουτισμός εργαλείων και εφοδίων είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των σχολικών μονάδων.

  Θέλω να ευχηθώ στους εκπαιδευτικούς, να κρατήσουν όπως πάντα σε υψηλό επίπεδο την λειτουργία των σχολικών μονάδων και να αποτελέσουν ανεξάντλητη πηγή γνώσης.

  Θέλω να ευχηθώ στους μαθητές καλή δύναμη στον μαγικό κόσμο της γνώσης και των δεξιοτήτων και στους γονείς τους θέλω να τονίσω την βεβαιότητα ότι το ελληνικό σχολείο θα δώσει στα παιδιά τους πολύτιμα εφόδια για το αύριο. Επιτέλους όλοι στις τάξεις και στα θρανία, διότι η δια ζώσης εκπαίδευση είναι ο στόχος όλων μας και το μεγάλο στοίχημα».

  Η Υπουργός Παιδείας

  «Η φετινή χρονιά θα είναι ξεχωριστή και με πολλές καινοτομίες», επισημαίνει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σε μήνυμα, ενόψει της έναρξης των σχολείων τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου.

  Η κ. Κεραμέως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων που θα εφαρμόζονται καθολικά σε όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια της χώρας με νέες θεματικές και ειδικότερα στα Αγγλικά, τα οποία εισάγονται στα νηπιαγωγεία. Επιπλέον, στα σχεδόν διπλάσια Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, που θα λειτουργούν συγκριτικά με πέρυσι, καθώς και στα πρώτα έξι Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια και στην πιλοτική εφαρμογή 123 Νέων Προγραμμάτων Σπουδών στη Γενική Εκπαίδευση.

  Τα σχολεία ενισχύθηκαν με 11.700 μόνιμους διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση, σε συνέχεια των περσινών 4.500 στην Ειδική Αγωγή. Παράλληλα, «συνεχίζονται οι οριζόντιες επιμορφώσεις, ενώ προχωρούμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό δεξιοτήτων – εξοπλισμού/υποδομών – υπηρεσιών», εξηγεί η κ. Κεραμέως.

  «Η τηλεκπαίδευση – όσο πολύτιμη κι αν στάθηκε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο – δεν μπορεί ποτέ να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση», τονίζει η κ. Κεραμέως και υπογραμμίζει τα μέτρα προστασίας: «εμβολιαζόμαστε, ελεγχόμαστε τακτικά, φοράμε τις μάσκες μας, τηρούμε τα μέτρα».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ