Σάββατο 04.02.2023
More

  Σεισμός στην Αθήνα: Στο βοηθητικό του ΟΑΚΑ το επίκεντρο

  Το βοηθητικό γήπεδο του ΟΑΚΑ είχε επίκεντρο ο σεισμός που ταρακούνησε την Αθήνα

  Το βοηθητικό γήπεδο του ΟΑΚΑ είχε επίκεντρο ο σεισμός που ταρακούνησε την Αθήνα το μεσημέρι της Δευτέρας, σύμφωνα με το γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

  Αναστάτωση προκλήθηκε στην Αθήνα από τον σεισμό που σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας και έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα.

  Το επίκεντρο του σεισμού, που ήταν μεγέθους 2,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος στα 9,2 χιλιόμετρα., ήταν το Μαρούσι. Μάλιστα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται μέσα στο βοηθητικό γήπεδο ΟΑΚΑ!

  Σεισμός στην Αθήνα: Στο βοηθητικό του ΟΑΚΑ το επίκεντρο

  Αυτό υποστήριξε και ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, που επιβεβαίωσε ότι το επίκεντρο εντοπίζεται βόρεια του Ολυμπιακού Σταδίου. Ο ίδιος εξήγησε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός καθώς βρίσκεται εντός του αστικού ιστού, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι το συγκεκριμένο ρήγμα δεν μπορεί να δώσει μεγάλες δονήσεις.

  Από την πλευρά του, ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτουτου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, έκανε λόγο για συνηθισμένη δόνηση, τονίζοντας πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ