Πέμπτη 09.12.2021
More

  Σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σ/Κ

  Στο τραπέζι απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα 

  Ακόμη πιο σκληρά μέτρα αναμένεται να ληφθούν για να ανακοπεί η επέλαση του νέου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.

  Συγκεκριμένα, αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, που θα εξετάσουν το ζήτημα της κινητικότητας σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές όπως η Αττική, η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη και θα καταθέσουν την εισήγησή τους στην κυβέρνηση. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης, αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο στις 18:00 κατά την ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

  Η σημερινή εισήγηση των λοιμωξιολόγων  είναι να «κοκκινίσει» τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και η Αχαΐα. Μέχρι πρότινος στο κόκκινο βρισκόταν μόνο ο δήμος Πατρέων. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ είναι πολύ πιθανόν να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 κατά τα Σαββατοκύριακα και όχι τις καθημερινές, καθώς είναι πιο εύκολο να ελεγχθεί η εφαρμογή των μέτρων ενώ δεν αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλο συνωστισμό στα Μέσα Μεταφοράς.

  Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 είναι πολύ πιθανόν να εφαρμοστεί από το προσεχές Σαββατοκύριακο, 6-7 Φεβρουαρίου. Στο τραπέζι βρίσκεται επίσης η απαγόρευση  διαδημοτικών μετακινήσεων στην Αθήνα, ωστόσο υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.

   

  Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ