Πέμπτη 17.06.2021
More

  Σκέρτσος: Τον Απρίλιο θα ανοίξει η εξωτερική εστίαση

  Τι είπε για τις διαδημοτικές μετακινήσεις

  Τα επιπλέον τεστ κατ’ οίκον θα δώσουν την δυνατότητα για ελεγχόμενο άνοιγμα της αγοράς μέσα στον Απρίλιο, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, προαναγγέλλοντας και το άνοιγμα της εστίασης, σε εξωτερικούς χώρους, μέσα στον επόμενο μήνα.

  «Η συμπληρωματική στρατηγική που θα εφαρμοστεί από αρχές Απριλίου έχει στόχο το ελεγχόμενο άνοιγμα αγοράς, κοινωνίας και εκπαίδευσης (…) Τα δωρεάν τεστ θα δώσουν αυτή τη δυνατότητα», εκτίμησε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, προσθέτοντας πως «πρόκειται για έγκυρα, αποτελεσματικά οικιακά τεστ».

  Αναφερόμενος στην πρώτη τάση σταθεροποίησης των κρουσμάτων, ο κ. Σκέρτσος σχολίασε πως, με τα τεστ, «φαίνεται ότι λιανεμπόριο και εκπαίδευση μπορούν να ανοίξουν στις αρχές Απριλίου», αναγνωρίζοντας ότι πρέπει να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα ώστε να κινηθεί η οικονομία.

  Υποβοηθητικός παράγοντας θεωρείται η βελτίωση των καιρικών συνθηκών. «Γι’ αυτό απελευθερώνουμε δραστηριότητες που βοηθούν τον κόσμο να λειτουργεί σε εξωτερικούς χώρους», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε πως μέσα στον Απρίλιο θα ανοίξει η εξωτερική εστίαση.

  Όσο για τις διαδημοτικές μετακινήσεις, τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε χαλάρωση και η όποια συζήτηση θα γίνει μόνο όταν θα επιτευχθεί το πρώτο «τείχος» ανοσίας με την πρόοδο των μαζικών εμβολιασμών.

  Πρόσθεσε πως η παροχή των δωρεάν τεστ θα ισχύσει για τον Απρίλιο και τον Μάιο και από τον Ιούνιο θα είναι δυνατό να υποχωρήσει η διάθεσή τους, λόγω των αυξημένων εμβολιασμών. «Αν χρειαστεί όμως θα συνεχιστεί», κατέληξε ο κ. Σκέρτσος.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ