Παρασκευή 31.03.2023
More

  «Σκότωσα τον αδελφό μου κατά λάθος…», λέει ο 14χρονος βοσκός -Εξετάζεται ακόμη ο πατέρας

  Ομολόγησε προφορικά ο 14χρονος ότι σκότωσε τον 17χρονο αδελφό του, κατά λάθος

  Ομολόγησε προφορικά ο 14χρονος ότι σκότωσε τον 17χρονο αδελφό του, κατά λάθος, ενώ κυνηγούσαν στη Μάνδρα, όπου έβοσκαν τα πρόβατά τους, ωστόσο υπάρχουν κάποια κενά στην κατάθεσή του και υποψίες για εμπλοκή του πατέρα.

  Τι υποστήριξε ο 14χρονος: Σκότωσα τον αδελφό μου κατά λάθος, ενώ κυνηγούσαμε αγριογούρουνο

  O 14χρονος σε πρώτη συζήτηση με τον δικηγόρο του, Ιωάννη Βέρα, χωρίς να έχει καταθέσει ακόμη στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, φέρεται να αποδίδει τον θάνατο του 17χρονου αδελφού του σε ατύχημα κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριογούρουνου.

  Ο 14χρονος είπε ότι γνώριζαν πού είχε το μονόκαννο κυνηγετικό όπλο ο πατέρας τους. Το πήραν, και όταν εντόπισαν το αγριογούρουνο, εκείνο ξεμάκραινε, με τον 17χρονο να δίνει το όπλο στον 14χρονο προκειμένου να το κυνηγήσει και να φέρει πίσω το αγριογούρουνο. Κατά τη διάρκεια που του έδινε το όπλο εκείνο εκπυρσοκρότησε και βρήκε τον 17χρονο στο κεφάλι.

  Υποψίες για εμπλοκή του πατέρα των παιδιών

  Ο 14χρονος βρίσκεται στο σημείο της δολοφονίας προκειμένου να γίνει αναπαράσταση, ενώ ο πατέρας του εξετάζεται, καθώς υπάρχουν ακόμη υποψίες για εμπλοκή του.

  Nα σημειωθεί ότι από νωρίς το πρωί η εκτίμηση των αστυνομικών ήταν ότι ο δολοφόνος είναι πρόσωπο γνώριμο στον 17χρονο.

  Τα κενά στην κατάθεση του 14χρονου

  Υπάρχουν κάποια κενά στους ισχυρισμούς του 14χρονου, γι’ αυτό τον πήγαν στο σημείο της δολοφονίας για να δείξει πώς έγινε και πού πέταξε το όπλο.

  Οι αστυνομικοί δεν βρήκαν το όπλο στο πρώτο στάδιο αυτοψίας και εκτιμούν ότι το όπλο απορρίφθηκε πρόχειρα εκεί αργότερα.

  Αύριο αναμένεται η νεκροψία-νεκροτομή, προκειμένου να καθοριστεί η απόσταση από την οποία έχει βληθεί το θύμα, όπως και το ύψος, καθώς ο 14χρονος έχει μικρό ύψος και σωματοδομή.

  Δεν αποκλείουν, δηλαδή, η ανθρωποκτονία να έχει γίνει από άλλο άτομο, και πήρε την ευθύνη ο 14χρονος, που μπορεί να έχει μικρότερες νομικές συνέπειες.

  Πατέρας και γιος προσήλθαν χθες στη ΓΑΔΑ λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό της σορού του παιδιού και κατέθεταν μέχρι τα ξημερώματα. Επανήλθαν κάποιες ώρες αργότερα, για νέα κατάθεση.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ