Σάββατο 13.07.2024
More

  Σκότωσαν βίαια δελφίνι στη Σάμο

  Εντοπίστηκε νεκρό ένα δελφίνι με ακρωτηριασμένη ουρά, στα ανοιχτά της Σάμου.

  Άλλο ένα περιστατικό σκόπιμης θανάτωσης δελφινιού εντοπίστηκε τις προηγούμενες ημέρες από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος στις Βορειοδυτικές ακτές της Σάμου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη συγκεκριμένη περιοχή όπου ζουν σημαντικοί πληθυσμοί από τέσσερα είδη δελφινιών, ενώ επίσης καταλήγουν έντονα θαλάσσια ρεύματα, δεν είναι σπάνιο να εντοπιστούν νεκρά θαλάσσια θηλαστικά.

  Όμως στο συγκεκριμένο περιστατικό, όπως τονίζει το Αρχιπέλαγος, «το ζωνοδέλφινο είχε ακρωτηριαστεί στην ουρά με αιχμηρό αντικείμενο. Η βίαιη θανάτωση ενός υγιούς δελφινιού που αφήνεται να πεθάνει αργά και βασανιστικά αιμορραγώντας στην επιφάνεια της θάλασσας καθώς προσπαθεί να αναπνεύσει, δεν μπορεί να είναι πλέον ανεκτή στις μέρες μας».

  Το Αρχιπέλαγος, στην ίδια περιοχή πέρυσι, στο τέλος της άνοιξης, είχε εντοπίσει άλλα 4 νεκρά ζωνοδέλφινα τα οποία είχαν θανατωθεί με παρόμοιο τρόπο.

  Σημειώνεται ότι τόσο τις προηγούμενες εβδομάδες, όσο κατά την ίδια περίοδο που θανατώθηκαν τα ζωνοδέλφινα το 2023, υπήρχε στα διεθνή ύδατα της περιοχής, δραστηριότητα από μεγάλα αλιευτικά συγκροτήματα γρι γρι που αλιεύουν με κυκλικά δίχτυα και δεν φέρουν ελληνική σημαία.

   

  Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ