Πέμπτη 09.12.2021
More

  Σκρέκας: Απομακρύνθηκαν σε χρόνο ρεκόρ οι καμένοι κορμοί στα πυρόπληκτα της Εύβοιας

  Για άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού έκανε λόγο ο Κώστας Σκρέκας.

  Για άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και για ρεκόρ απομάκρυνσης και απόληψης των ιστάμενων/επικίνδυνων καμμένων κορμών στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας, έκανε λόγο ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας.

  Την τοποθέτηση αυτή πραγματοποίησε στο πλαίσιο της τοποθέτησής του επί το νομοσχεδίου με το οποίο ενσωματώνεται η ευρωπαϊκή οδηγία 2018/2002 για την «ενεργειακή απόδοση», η επεξεργασία του οποίου άρχισε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

  Απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση τόσο των πυρκαγιών όσο και των πλημμυρών, είπε ότι, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου είχαμε μια άμεση κινητοποίηση, ένα ρεκόρ απομάκρυνσης και απόληψης των ιστάμενων/επικίνδυνων καμένων κορμών. Εως τις 2 Σεπτεμβρίου, μόλις 2-3 εβδομάδες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, είχε ολοκληρωθεί η απομάκρυνση των επικίνδυνων καμένων κορμών, είπε ο κ. Σκρέκας σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

  Κατά τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «μέχρι τώρα έχουν κατασκευαστεί 24.000 μέτρα κορμοδέματα, 1.000 μέτρα κλαδοπλέγματα, 2.000 μέτρα σανιδότοιχοι και 700 μέτρα κορμοφράγματα και συνεχίζουμε…». Πρόσθεσε επίσης, ότι 700 δασεργάτες, που ανήκουν σε 16 δασικούς συνεταιρισμούς, εργάζονται ανελλιπώς, και με την αμέριστη στήριξη των δασικών υπηρεσιών, και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  Σημείωσε πάντως, ότι τα στοιχεία αυτά δεν είναι για να «πανηγυρίζει» κάποιος. «Ο αγώνας συνεχίζεται πιο έντονος. Τα καιρικά φαινόμενα ήρθαν πολύ έντονα και πολύ νωρίς, αλλά δεν σταματά η προσπάθεια μας, μέχρι να κατασκευάσουμε και το τελευταίο μέτρο κορμοδέματος και κλαδοπλέγματος, ώστε να προστατεύσουμε τους κατάντη οικισμούς και τους πολίτες που διαβιούν εκεί.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ