Παρασκευή 14.05.2021
More

  Σταμπουλίδης: Μονόδρομος για την αγορά το click away

  Τι είπε ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή

  «Δεν υπάρχει άλλο μοντέλο για να λειτουργήσει η αγορά πέρα από το οριστικό lockdown», τόνισε για την επαναφορά του click away ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

  Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Σταμπουλίδης ανέφερε πως «το click away το είχαμε εφαρμόσει πριν τις γιορτές με επιτυχία σε κάποιους κλάδους για αυτό και το επαναφέραμε για να καλυφθούν και οι ανάγκες των καταναλωτών και να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις που βρήκαν τη μέθοδο και την πρακτική για να εφαρμόσουν του μέτρο και φυσικά εισάγαμε και το click inside ειδικότερα για επιχειρήσεις όπως είναι τα καταστήματα ρούχων, παπουτσιών και τα βιβλιοπωλεία».

  «Το λιανεμπόριο εκπροσωπεί το 40% των δημόσιων εσόδων για αυτό βρήκαμε μια ισορροπία που αφενός μειώνει την κινητικότητα των πολιτών στους δρόμους κι αφετέρου κρατάει ανοιχτές τις επιχειρήσεις. Από την άλλη πλευρά, οι επιχειρήσεις και την προηγούμενη περίοδο και τώρα είναι ενταγμένες στα μέτρα στήριξης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν είναι μόνο το λιανεμπόριο, είναι και η παραγωγική βάση της χώρας η οποία πρέπει για να λειτουργήσει να είναι ανοικτό και το λιανεμπόριο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος αυτή την περίοδο για να κρατήσουμε μια ισορροπία ανάμεσα στην λειτουργία της αγοράς και στην τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον Covid-19», επεσήμανε.

  Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι «ο κόσμος θα περιορίσει τις άσκοπες μετακινήσεις και τους άσκοπους συνωστισμούς για να λειτουργήσουν τα μέτρα και να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα. Έτσι θα πάμε ως το τέλος του μήνα, να δούμε πως θα λειτουργήσει και το click inside».

  Όπως είπε ο γενικός γραμματέας, «τα σούπερ μάρκετ μπορούν να πωλούν μέσα στο κατάστημα ότι πουλούσαν και πριν εκτός από παιχνίδια. Παιχνίδια μπορούν να πωλούν τα σούπερ μάρκετ με click away. Όσον αφορά στο κυνήγι και στο ψάρεμα, οι δραστηριότητες αυτές δεν επιτρέπονται ακόμη μέχρι να δώσουν το πράσινο φως για αυτές οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι».

  «Θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα αυτήν την εβδομάδα και προς το τέλος της θα επανεξετάσουμε κάποιες δραστηριότητες. Θα πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διασφαλίσουμε όσα έχουμε κατακτήσει έως τώρα», κατέληξε ο κ. Σταμπουλίδης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ