Δευτέρα 08.08.2022
More

  Στάση εργασίας για την επιστροφή των καθηγητών στα σχολεία

  Αντιδρά η ΟΛΜΕ στη σημερινή επιστροφή των καθηγητών στα σχολεία.  

  Το υπουργείο Παιδείας έχει καλέσει όλους του εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας να παραστούν στα σχολεία σήμερα, Τετάρτη 6 Μαΐου, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες για την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα 11 Μαΐου, για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου και την επόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου για τους μαθητές γυμνασίου και Α’ και Β’ λυκείου.

  Με απόφασή της, η Ομοσπονδία των καθηγητών (ΟΛΜΕ) έχει καλέσει τους εκπαιδευτικούς σε 3ωρη στάση εργασίας και έχει προτρέψει τις τοπικές ενώσεις εκπαιδευτικών (ΕΛΜΕ) σε προκήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Επιπλέον, καλεί όσους καθηγητές ανήκουν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειας τους σε ευπαθείς ομάδες να κάνουν χρήση των προβλεπόμενων αδειών (ειδικού σκοπού, αναρρωτικές, κανονικές) για τις 7 και 8 Μαΐου.

  Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι στα περισσότερα σχολεία δεν έχουν γίνει απολυμάνσεις, δεν υπάρχουν οι απαραίτητες κτιριακές υποδομές (αίθουσες με τα απαραίτητα τετραγωνικά μέτρα), δεν έχουν προβλεφθεί άδειες για τους εκπαιδευτικούς που έχουν ασθένειες ή άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες στο άμεσο οικογενειακό τους περιβάλλον, ούτε υπάρχει μέριμνα για τις άδειες ειδικού σκοπού των αναπληρωτών.

  Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Μαΐου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου ενώ στις 18 Μαΐου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα για τις υπόλοιπες τάξεις του λυκείου και του γυμνασίου. Το σχολικό έτος θα επεκταθεί έως τις 12 Ιουνίου. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως την Τετάρτη η νέα χρονιά θα ξεκινήσει νωρίτερα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ