Σάββατο 16.10.2021
More

  Σταθερή η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

  Για πέμπτη ημέρα παραμένει στον «Ευαγγελισμό» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο οποίος έχει διαγνωστεί θετικό στον κορωνοϊό

  Στο νέο ιατρικό ανακοινωθέν με τίτλο «εξέλιξη πορείας υγείας Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου», η διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» αναφέρει ότι «η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου, για 5η συνεχή ημέρα, παραμένει σταθερή».

  Στο προηγούμενο ιατρικό ανακοινωθέν, το Σάββατο, οι θεράποντες ιατροί ανέφεραν ότι «η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου παραμένει σταθερή. Έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαιτούμενες εξετάσεις και ακολουθείται η ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών».
  Ο Αρχιεπίσκοπος, υπενθυμίζεται, διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό μετά από τεστ στο οποίο υπεβλήθη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας και χθες εμφάνισε ήπια συμπτώματα, καθώς ανέβασε πυρετό 37,7.

  Ο Αρχιεπίσκοπος νοσηλεύθηκε αρχικά σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ωστόσο στη συνέχεια εισήχθη σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, για καθαρά προληπτικούς λόγους, λόγω ηλικίας. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον 9ο όροφο που δημιουργήθηκε τώρα, προκειμένου να υπάρχει 24ωρη παρακολούθηση, ενώ την Πέμπτη ανέβασε 38 πυρετό.

  Μήνυμα Αρχιεπισκόπου: Με πίστη στον Θεό θα υπερνικήσουμε

  Μέσω του εκπροσώπου του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε στείλει μήνυμα στους πολίτες να τηρούν ευλαβικά και πιστά τους υγειονομικούς κανόνες.

  «Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του.

  Να σημειωθεί ότι εξιτήριο από τον «Ευαγγελισμό» αναμένεται να λάβει σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος βγαίνει νικητής από τη «μάχη» που έδωσε με τον κορωνοϊό.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ