Σάββατο 27.11.2021
More

  Στήριξη στα αιτήματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ

  Εξέφρασε ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης

  Τη στήριξη στον απεργιακό αγώνα και τα αιτήματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ ενάντια στον Νόμο Πέτσα, εξέφρασε ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των ενώσεων εργαζομένων στα ΜΜΕ στην οποία συμμετείχε ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας, η αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Νατάσα Γκαρά και ο εκπρόσωπος Τύπου, Νάσος Ηλιόπουλος.

  Όπως αναφέρει, «ο «Νόμος Πέτσα» είναι ένας οδοστρωτήρας για τους εργαζόμενους, ακυρώνοντας εργασιακά δικαιώματα 25 ετών. Φέρνει δραματική μείωση θέσεων εργασίας, μαζικές απολύσεις, αλλαγή στις σχέσεις εργασίας, ενώ εισάγει και τους «δανεικούς» ή ενοικιαζόμενους εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή, προβλέπονται δώρα και φωτογραφικές ρυθμίσεις για τους καναλάρχες και τα «γαλάζια παιδιά» της ΕΡΤ».

  «Από την άλλη, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη ή ενίσχυση για τα Περιφερειακά ΜΜΕ, καθώς παραμένει αρρύθμιστο το πεδίο στους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ έχουν παγώσει τα προγράμματα ενίσχυσης του Περιφερειακού Τύπου» σημειώνει.

  «Τις επόμενες μέρες ως ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα παρουσιάσουμε ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων για την οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ, αλλά και τη θεσμική θωράκιση του πεδίου, με γνώμονα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, τον πλουραλισμό και την ανάκτηση της αξιοπιστίας των ΜΜΕ, σε συνεργασία και διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», προσθέτει.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ