Δευτέρα 03.10.2022
More

  Στις 13 Σεπτεμβρίου θα ειδοποιηθούν με SMS όσοι μπορούν να κάνουν τρίτη δόση εμβολίου

  Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γ. Γεωργαντά και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους

  Στις 13 Σεπτεμβρίου θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους, όσοι πολίτες δικαιούνται την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, όπως δήλωσαν σήμερα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

  Η πλατφόρμα για τα ραντεβού ανοίγει μία μέρα αργότερα, στις 14 Σεπτεμβρίου και δικαιούχοι είναι περίπου 285.000 άτομα. Σε προτεραιότητα είναι οι ανοσοκατεσταλμένοι, οι οποίοι βάσει των οδηγιών μπορούν να κάνουν ακόμα και τέσσερις εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση την τρίτη.

  «Αναμένονται οι τελευταίες διευκρινήσεις, μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή την επόμενη, για το ποιες ηλικίες θα κάνουν την τρίτη δόση», είπε ο ΓΓ του Υπουργείου Υγείας μιλώντας στον ΑΝΤ1 και συμπλήρωσε πως «το διάστημα μεταξύ των δόσεων θα οριστεί από την Επιτροπή, αλλά θα είναι 6- 8 μήνες».

  Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι εμβολιάστηκε ο Παύλος Πολάκης, το χαρακτήρισε «πολύ θετικό» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα επηρεαστεί κόσμος στα Σφακιά, όπου είναι πολύ χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού».

  Όσο για τα σχολεία, είπε πως, «αν όλοι συμφωνήσουμε ότι θέλουμε ανοιχτά σχολεία, θα πρέπει μέχρι να γίνει μια βαριά γρίπη, απαιτούνται μέτρα όπως αυτά που θα εφαρμοστούν».

  Για τον εμβολιασμό των παιδιών 12- 17 ετών, εξήγησε πως 100.000 παιδιά έχουν εμβολιαστεί, χωρίς και παρενέργεια και παρατήρησε πως «σιγά –σιγά ότι και οι παιδίατροι συμμετέχουν στον εμβολιασμό». Απαντώντας στο ερώτημα αν θα κάνουν οι ίδιοι οι παιδίατροι το εμβόλιο στα παιδιά, είπε πως «θα το δούμε επιχειρησιακά».

  Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε επίσης ότι η τιμή για τα rapid test θα είναι στα 10 ευρώ και εξήγησε ότι η διατίμηση θα γίνει τις επόμενες ημέρες και η τιμή θα ισχύσει από 13 Σεπτεμβρίου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ