Δευτέρα 17.05.2021
More

  Στις 20 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί στα 144 εμβολιαστικά κέντρα

  Τα Κέντρα Υγείας της χώρας μπαίνουν άμεσα στην μάχη του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού

  Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν κύκλοι του Υπουργείου Υγείας, από τις 20 Ιανουαρίου, στα εμβολιαστικά κέντρα νοσοκομείων του ΕΣΥ, προστίθενται και τίθενται σε λειτουργία τα πρώτα 144 εμβολιαστικά κέντρα των Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, αυτό ο αριθμός θα αυξάνεται σταδιακά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του προγράμματος «Ελευθερία», αλλά και φυσικά με βάση τον διαθέσιμο αριθμό εμβολίων.

  Υπενθυμίζεται πως ο εμβολιασμός κατά του φονικού ιού στον γενικό πληθυσμό ξεκινά από τις 16 Ιανουαρίου. Ήδη στην χώρα μας έχουν γίνει σχεδόν 50.000 εμβολιασμοί (49.661 ως χθες το απόγευμα όπως ενημέρωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους), με τους ρυθμούς να είναι αργούς, αλλά να αυξάνονται πλέον σταδιακά. Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, στην χθεσινή ενημέρωσε, έκανε γνωστό και το χρονοδιάγραμμα των δόσεων των εμβολίων που αναμένονται τους επόμενους μήνες στην Ελλάδα.

  Ξεκινά ο εμβολιασμός και σε ιδιωτικά νοσοκομεία

  Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού σε ιδιωτικά νοσοκομεία, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ιδιωτών ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών, οδοντιάτρων και φαρμακοποιών. Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να έχουν μεταφερθεί τα εμβόλια σε όλα τα σημεία της χώρας. Από τις 16 Ιανουαρίου, το εμβόλιο θα ξεκινήσει να χορηγείται και στο ευρύ κοινό, με πρώτους να εμβολιάζονται όσοι είναι άνω των 85 ετών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ