Πέμπτη 18.04.2024
More

  Στις 600.000 τα νέα ραντεβού για εμβόλιο

  Καρπούς φαίνεται να αποδίδει η προσπάθεια της κυβέρνησης για περισσότερους εμβολιασμούς

  Με τα κρούσματα να εμφανίζουν ραγδαία αύξηση και την πιο μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα να προκαλεί περαιτέρω ανησυχία, η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει μία σειρά διευκολύνσεων για τους εμβολιασμένους, αλλά και μία σειρά μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, όπως για παράδειγμα η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού του προσωπικού στις ιδιωτικές και δημόσιες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ, όπως και στις δομές Υγείας.

  Στο ίδιο πλαίσιο, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας περιοδεύει στη χώρα και σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη για την επιχείρηση πειθούς με στόχο την στενότερη συνεργασία, αλλά και τον ρόλο που θα έχουν Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκκλησία, ο ιατρικός και επιχειρηματικός κόσμος στην επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος.

  Παράλληλα, μέτρα έχουν ληφθεί και για τους νέους, τους οποίους η μετάλλαξη Δέλτα απειλεί ακόμα περισσότερο, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε μία προσπάθεια να τους παρακινήσει να εμβολιαστούν να ανακοινώνει στις 28 Ιουνίου ένα μπόνους, το Freedom Pass, δηλαδή μία χρεωστική ψηφιακή κάρτα 150 ευρώ, αποκλειστικά για τις ηλικίας 18-25 ετών που θα κάνουν την πρώτη δόση εμβολίου ή ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους.

  Όλα τα παραπάνω μέτρα, φαίνεται να έχουν οδηγήσει κάποιους δύσπιστους να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους. Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη να ενημερώνει χθες ότι από τις 28 Ιουνίου μέχρι προχθές, 590.000 πολίτες έκλεισαν το ραντεβού της πρώτης δόσης. Το 1 στα 3 από αυτά κλείστηκε από πολίτες της ηλικίας 18-29 ετών.

  Τα ραντεβού για εμβολιασμό αυξάνονται μάλιστα μέρα με τη μέρα καθώς σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια τις τελευταίες ημέρες έχουν κλειστεί πάνω από 600.000 ραντεβού.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 9.560.592 εμβολιασμοί. Με τουλάχιστον την πρώτη δόση έχουν πραγματοποιηθεί 5.364.957, ενώ οι ολοκληρωμένοι ανέρχονται σε 4.486.033.

  Τέλος, στην προσπάθεια να χτιστεί το απαραίτητο τείχος ανοσίας ενάντια στον ιό, από χθες το απόγευμα έχει ανοίξει η πλατφόρμα στην οποία μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού με το εμβόλιο της Pfizer οι έφηβοι 15-17. Η πλατφόρμα κάθε 15 μέρες θα ανανεώνεται και θα εντάσσονται όσοι έχουν κλείσει τα 15. Το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί. Μπορεί, επίσης, να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία. Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ