Τρίτη 28.05.2024
More

  Στις τελευταίες θέσεις οι Έλληνες στη λίστα με τους ευτυχισμένους Ευρωπαίους

  Σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) τη μεγαλύτερη ευτυχία νιώθουν οι Αυστριακοί, ενώ οι Βούλγαροι είναι εκείνοι με τη μικρότερη…

  Κατά μέσον όρο, τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) σύμφωνα με την Eurostat, βαθμολογούν την ευτυχία που νιώθουν με 7,1 βαθμούς με άριστα το 10. Οι 18 από τους 27 λαούς που απαρτίζουν την ΕΕ έχουν βαθμολογία ίση ή μεγαλύτερη με αυτήν.

  Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται οι Κύπριοι, αλλά όχι οι Έλληνες. Αντιθέτως, δώσαμε μία από τις τρεις χαμηλότερες βαθμολογίες στον δείκτη της ικανοποίησης από τη ζωή μας.

  Όπως εξηγεί η Eurostat, η ευτυχία που νιώθει κάποιος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται η ηλικία του, το μορφωτικό επίπεδο, οι οικογενειακές συνθήκες και τα οικονομικά του. Ρόλο παίζουν, όμως, και πολλοί άλλοι κοινωνικοί παράγοντες, όπως:

  • Τα βιώματά του
  • Οι επιλογές του
  • Οι προτεραιότητές του
  • Οι αρχές του

  Η κατάταξη των χωρών

  Σύμφωνα, λοιπόν, με δεδομένα του 2022, οι Αυστριακοί είναι ο πιο ευτυχισμένος λαός στην ΕΕ. Η βαθμολογία που έδωσαν στην ικανοποίηση από την ζωή τους ήταν 7,9 βαθμοί, κατά μέσον όρο.

  Ακολουθούν τρεις χώρες με βαθμολογία 7,7 βαθμούς. Είναι οι:

  • Φινλανδία
  • Πολωνία
  • Ρουμανία

  Πολύ κοντά σε αυτές, με βαθμολογία 7,6 βαθμούς, ήταν το Βέλγιο και η Ολλανδία. Αντιθέτως, η ευτυχία βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδά της στη Βουλγαρία. Η βαθμολογία της ικανοποίησης από τη ζωή ήταν μόλις 5,6 βαθμοί.

  Στην δεύτερη χαμηλότερη θέση της ΕΕ βρέθηκαν οι Γερμανοί με 6,5 βαθμούς. Και τρίτη είναι η Ελλάδα με 6,7 βαθμούς.

  Πάντως η Eurostat διευκρινίζει πως συνολικά, οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί λαοί βρίσκονται σε καλό δρόμο προς την ευτυχία. Αυτό υποδηλώνει το ότι έδωσαν από 6 βαθμούς και πάνω, με μοναδική εξαίρεση την Βουλγαρία που ήταν χαμηλότερα.

   

  Πηγή: iatropedia

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ