Τετάρτη 03.03.2021
More

  Στο Δροσερό Ξάνθης ο Ν. Χαρδαλιάς: «Ελήφθησαν 335 δείγματα από τον οικισμό Ρομά»

  Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επιχείρηση των αρμόδιων αρχών στο Δροσερό της Ξάνθης με τα κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας να λαμβάνουν 335 δείγματα από τον μεγάλο οικισμό των Ρομά μετά το κρούσμα κορωνοϊού σε μωρό 15 μηνών.

  Την ανακοίνωση έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, που βρέθηκε στο Δροσερό της Ξάνθης τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα αυτά «θα αποτελέσουν και τη βάση των σκέψεων που έχουμε για την επόμενη μέρα για την ευρύτερη περιοχή». O υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη επισκέφθηκε τον οικισμό του Δροσερού, όπου διαμένουν περισσότεροι από 5.000 Ρομά, όπως επίσης και τις υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας που λειτουργεί εκεί. Ο κ. Χαρδαλιάς στάθηκε στη καλή συνεργασία με τις τοπικές αρχές στην προσπάθεια να ληφθούν άμεσα τα δείγματα.

  Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να παραμείνουν οι κάτοικοι στο σπίτι τους. «Υπάρχει έντονο επιδημιολογικό φορτίο στην ευρύτερη περιοχή», δήλωσε και σημείωσε ότι δεν υπάρχουν νέες εστίες αλλά αν υπάρχουν νέες εστίες θα χρειαστεί να πάρουμε νέα μέτρα.
  Απαντώντας στο ερώτημα αν για ενδεχόμενο καραντίνας στην περιοχή τόνισε ότι όλα τα μέτρα είναι ανοιχτά.

  Τα αποτελέσματα των δειγμάτων αναμένονται το βράδυ ή αύριο το πρωί.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ