Σάββατο 03.06.2023
More

  «Στο τραπέζι» η χορήγηση 3ης δόσης νωρίτερα για τους άνω των 30

  Η διευκρίνιση για τους 18-30 ετών

  Το ενδεχόμενο να χορηγείται η τρίτη δόση του εμβολίου νωρίτερα εξετάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

  Πηγές της Επιτροπής που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ τονίζουν ότι «συλλέγονται τα επιστημονικά δεδομένα, και εξετάζεται για τα άτομα άνω των 30 ετών». Αυτό που διευκρινίζουν είναι ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν δεδομένα για τους 18-30 ετών, ενώ για τους κάτω των 18 ετών δεν έχει εγκριθεί η τρίτη δόση.

  Η νέα προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής είναι την επόμενη Τρίτη.

  Κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει από την Επιτροπή Εμβολιασμών να συντομευθεί το διάστημα μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης, γιατί η ανοσία φθίνει σταδιακά. «Να ανοίξουμε την τρίτη δόση στους 4 μήνες και πιστεύω ότι οι επιχειρησιακοί υπεύθυνοι μπορούν να αναταποκριθούν».

  Υπενθυμίζεται ότι στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία με την οποία ορίζεται πως έως την 16η Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη (ή τη μοναδική) δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 όλοι οι πολίτες 60 ετών και άνω.

  Σε διαφορετική περίπτωση επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 100 ευρώ μηνιαίως. Η τροπολογία προβλέπει μείωση του προστίμου στο μισό σε ορισμένες περιπτώσεις, καθώς επίσης  και εξαίρεση από την υποχρεωτικότητα για ορισμένες κατηγορίες πολιτών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ