Παρασκευή 23.02.2024
More

  Στον κόμβο του Ε65 οι αγρότες με τα τρακτέρ

  Αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απέκλεισαν τις εισόδους προς τον αυτοκινητόδρομο Ε-65, ήρθαν οι αγρότες του νομού Καρδίτσας, οι οποίοι παρέταξαν τα τρακτέρ σε παράπλευρη επαρχιακή οδό.

  Μετά από διαπραγματεύσεις με την Αστυνομία κατάφεραν να ανέβουν πεζοί στον αυτοκινητόδρομο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν σύσκεψη.

  Ο Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νόμου Καρδίτσας κ. Κώστας Τζέλλας κάλεσε και άλλους αγρότες να ενισχύσουν το μπλόκο, ενώ θα ζητηθεί και συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

  Το Σάββατο στη 1 το μεσημέρι στον Παλαμά Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός κινητοποιήσεων και σε άλλες περιοχές της χώρας.

  Το υψηλό κόστος παραγωγής, με τις τιμές του πετρελαίου και του ρεύματος να βρίσκονται στα ύψη, η αύξηση τιμών σε αγροεφόδια, οι χαμηλές τιμές των προϊόντων, εξαϋλώνουν το αγροτικό εισόδημα”, λένε οι αγρότες, ενώ “με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ από 1/1/2023 υπολογίζεται ότι θα χαθούν από το νομό Καρδίτσας σε ετήσια βάση 14 με 20 εκατ. ευρώ”. Ζητούν, μεταξύ άλλων, αφορολόγητο πετρέλαιο, γενναία επιδότηση στα εφόδια , πλαφόν στο ρεύμα, τιμές στα προϊόντα με βάση το κόστος παραγωγής, που να αφήνει ένα εισόδημα επιβίωσης στους αγρότες.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ