Κυριακή 03.07.2022
More

  Σύγκρουση πλοίων στον Πειραιά- Οι ανακοινώσεις του ΓΕΝ και του Λιμενικού για το περιστατικό 

  Δύο ελαφρά τραυματίες από τη σύγκρουση του ναρκοθηρευτικού με το εμπορικό πλοίο 

  Τον ελαφρύ τραυματισμό δύο μελών του πληρώματος του ναρκοθηρευτικού του Πολεμικού Ναυτικού, μετά τη σύγκρουση με το εμπορικό πλοίο έξω από το λιμάνι του Πειραιά, επιβεβαίωσαν με ανακοινώσεις το ΓΕΝ και το Αρχηγείο του Λιμενικού.

  Το ενιαίο κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης του αρχηγείου του Λιμενικού ενημερώθηκε στις 07:40 το πρωί για τη σύγκρουση του ναρκοθηρευτικού «Καλλιστώ» με το εμπορικό πλοίο με σημαία Πορτογαλίας «MAERSK LAUNCESTON».

  Από το συμβάν προκλήθηκε εισροή υδάτων στο ναρκοθηρευτικό και αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης του πληρώματός του, με τρία περιπολικά σκάφη, δύο αντιρρυπαντικά σκάφη, μονάδα υποβρύχιων καταστροφών, πλοίο και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και τέσσερα ρυμουλκά.

  Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού ρυμουλκείται στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εμπορικού πλοίου.

  Η ανακοίνωση του αρχηγείου του Λιμενικού

  Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, την 07:40 σήμερα, για περιστατικό σύγκρουσης μεταξύ πλοίου ΠΝ Ν/ΘΗ “ΚΑΛΛΙΣΤΩ”, στο οποίο επέβαιναν 27 μέλη πληρώματος, και του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container) “MAERSK LAUNCESTON” σημαίας Πορτογαλίας, νοτιοανατολικά του αγκυροβολίου Πειραιά.

  Από το συμβάν προκλήθηκε εισροή υδάτων στο Ν/ΘΗ πλοίο, ενώ άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης των μελών του πληρώματος του Ν/ΘΗ από 3 περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 2 αντιρρυπαντικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ομάδα ΜΥΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πλοίο ΠΝ, ελικόπτερο ΠΝ και τέσσερα Ρ/Κ. Τα μέλη του πληρώματος περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και πλοίο ΠΝ, ενώ 2 τραυματίες εκ των μελών του πληρώματος του Ν/ΘΗ μεταφέρθηκαν στο λιμένα Πειραιά με σκάφος ΠΝ, όπου παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα ΠΝ και μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εμπορικού πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container), ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ρυμούλκησης του Ν/ΘΗ πλοίου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

  Η ανακοίνωση του ΓΕΝ

  Κατά το θαλάσσιο συμβάν πρόσκρουσης του ΝΘΗ «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» με εμπορικό πλοίο την 27η Οκτωβρίου 2020 σημειώθηκε ελαφρύς τραυματισμός 2 μελών του πληρώματος τα οποία διεκομίσθησαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ