Τρίτη 21.05.2024
More

  Συναγερμός και σε τρίτη κατασκήνωση–Θετικά στον ιό τρία παιδιά στο Καπανδρίτι

  Πρόκειται για τρία παιδιά που έχουν μολυνθεί σε κατασκήνωση που φιλοξενεί 380 παιδιά

  Μετά τις κατασκηνώσεις σε Χανιά και Χαλκιδική, κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε ακόμη μία, αυτή τη φορά στο Καπανδρίτι.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, πρόκειται για τρία παιδιά που έχουν μολυνθεί σε κατασκήνωση που φιλοξενεί 380 παιδιά.

  Όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη, όταν παιδί παρουσίασε πυρετό με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Οι αρμόδιοι τού έκαναν self test το οποίο βγήκε θετικό, ενώ ακολούθησε rapid test με το ίδιο αποτέλεσμα.

  Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι γονείς του και ο ΕΟΔΥ.

  Τα rapid test συνεχίστηκαν και στα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας που ήταν μαζί, 17 συνολικά στον αριθμό, και βρέθηκαν ακόμη δύο θετικά.

  Βραδυφλεγείς βόμβες

  Σημειώνεται πως ο Νίκος Τζανάκης, Καθηγητής πνευμονολογίας – Αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας αναφερόμενος στη συρροή κρουσμάτων σε παιδικές κατασκηνώσεις κάνει λόγο για βραδυφλεγείς βόμβες.

  «Στην παρούσα υγειονομική κατάσταση τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις κατασκηνώσεις είναι ελλιπή, δεν γίνεται τα παιδιά να μπαίνουν με self ή rapid test και να τα υπηρετούν άνθρωποι μη εμβολιασμένοι. Είναι βραδυφλεγείς βόμβες εκεί μέσα. Υπάρχει έντονη κινητικότητα. Θα μπορούσε να είναι εξαιρετική κοινωνική φούσκα για τα παιδιά αν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στεγανοποιούσαν την είσοδο του ιού. Το 10% των παιδιών θα νοσήσουν από αυτές τις δύο κατασκηνώσεις» προβλέπει ο καθηγητής.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ