Τρίτη 29.11.2022
More

  Συναντήσεις στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης

  Ξεκινά ένας νέος θεσμός παρουσία του Προέδρου της Βουλής

  Με τον χαιρετισμό του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνου Τασούλα, θα εγκαινιαστεί σήμερα, ένας νέος θεσμός, οι ετήσιες Συναντήσεις, στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης που λειτουργεί υπό την ευθύνη του Ιδρύματος της Βουλής, στα Λιβάδια Κοτύλης στον Γράμμο.

  Ο θεματικός άξονας της 1ης Συνάντησης θα επικεντρωθεί στο «Σύνταγμα και την εξωτερική πολιτική», ενώ η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του πρώην Προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου,  εμπνευστή του Πάρκου.

  Στα δέκα χρόνια λειτουργίας του, το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στους τομείς της ανάδειξης της σύγχρονης Ιστορίας, της ιστορικής μνήμης, της παράδοσης και του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

  Οι Συναντήσεις στο Πάρκο θα επικεντρώνονται, κάθε φορά, σε έναν θεματικό άξονα, με συμμετοχή πανεπιστημιακών, ερευνητών και άλλων ειδικών για κάθε αντικείμενο. Οι άξονες αυτοί, πέραν της Ιστορίας, θα καλύπτουν ζητήματα όπως το πολίτευμα, οι προκλήσεις της διακυβέρνησης, η κλιματική κρίση, η οικονομία, η κοινωνία και ο πολιτισμός.

  Η αρχή θα γίνει σήμερα Σάββατο στις 10.30 το πρωί. Σε δύο συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, κορυφαίοι ειδικοί θα συζητήσουν  με θέμα «Τι ορίζει το Σύνταγμα για την εξωτερική πολιτική;» (10.30-12.00) και «Συνταγματισμός και κυριαρχία – Διεθνής και εσωτερική έννομη τάξη» (18.30-20.00). Μετά το πέρας της πρώτης στρογγυλής τράπεζας (12.00-14.00) θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στους χώρους του ΠΕΣ, από τον επιστημονικό υπεύθυνο Θεόδωρο Σιόντη.

  Στη Συνάντηση συμμετέχουν: Σοφία Γαλάνη (Πάντειο Πανεπιστήμιο), Παναγιώτης Δουδωνής (Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης), Ισμήνη Κριάρη (Ίδρυμα της Βουλής, Πάντειο Πανεπιστήμιο), Γιώργος Καραβοκύρης (ΑΠΘ), Γιώργος Κατρούγκαλος (πρ. υπουργός, ΔΠΘ), Πέτρος Λιάκουρας (Πανεπιστήμιο Πειραιώς), Παναγιώτης Μαντζούφας (ΑΠΘ), Νίκος Παπασπύρου (ΕΚΠΑ), Άγγελος Συρίγος (υφυπουργός Παιδείας, Πάντειο Πανεπιστήμιο), Γιώργος Σωτηρέλης (ΕΚΠΑ).

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ