Παρασκευή 15.10.2021
More

  Συνελήφθη 43χρονη μητέρα που αρνήθηκε να υποβληθεί το παιδί της σε ιατρική πράξη

  Ο ανήλικος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας με την καρδιά του

  Αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται μία 43χρονη από τα Χανιά, η οποία συνελήφθη καθώς φέρεται να αρνήθηκε να υποβληθεί το παιδί της σε ιατρική πράξη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, στην Κρήτη.

  Το 15χρονο παιδί της, το οποίο αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας με την καρδιά του, χρειάστηκε να μεταφερθεί από τα Χανιά στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, αναφέρει το Cretalive.

  Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, όταν οι γιατροί ενημέρωσαν τη μητέρα ότι είναι απαραίτητο να προβούν σε συγκεκριμένη ιατρική πράξη και συγκεκριμένα να αφαιρέσουν υγρό από την καρδιά λόγω φλεγμονής, εκείνη φέρεται να αρνήθηκε. Οι γιατροί ζήτησαν τη συνεργασία της, εξηγώντας της τους λόγους που πρέπει να ακολουθηθεί η συγκεκριμένη διαδικασία. Ωστόσο, η 43χρονη επέμεινε στην αρχική της απόφαση, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

  «Για οποιαδήποτε διαδικασία ακολουθείται συγκεκριμένο πρωτόκολλο. Αν κινδυνεύει η ζωή ενός ανθρώπου παρεμβαίνει ο εισαγγελέας» δήλωσε για το περιστατικό η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κα. Λένα Μπορμπουδάκη.

  Στο ΠΑΓΝΗ η μητέρα

  Νωρίτερα σήμερα η 43χρονη, η οποία αναμενόταν να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), καθώς, σύμφωνα με το Cretalive, αισθάνθηκε αδιαθεσία.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε παραγγελία από τον Εισαγγελέα να εξεταστεί από δύο ψυχιάτρους του δημοσίου τομέα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ