Τρίτη 07.02.2023
More

  Συνελήφθη αρνήτρια μητέρα- Δύο χρονιά κρατούσε εκτός σχολείου τον γιο της

  Η αρνήτρια μητέρα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα

  Στην πρώτη σύλληψη αρνητή γονιού στην Κρήτη λόγω παρατεταμένης απουσίας του παιδιού του από το σχολείο του προχώρησαν χθες οι αστυνομικοί του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου.

  Πρόκειται, για μητέρα αρνήτρια, ο 9χρονος γιος της οποίας είχε να πάει στο σχολείο του δύο χρόνια, από την έναρξη της πανδημίας.

  Η 40χρονη συνελήφθη χθες το απόγευμα (07/02) μετά από εισαγγελική παραγγελία και σε βάρος της έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση του άρθρου 88 του νόμου 4871/21 περί παράλειψης εγγραφής σε νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο και εποπτείας ανηλίκου που δεν έχει ακόμη συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του.

  Έχει να πάει σχολείο από το Σεπτέμβριο του 2020

  Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ηρακλείου το 9χρονο αγόρι είχε να πάει στο σχολείο από τις 15 Σεπτεμβρίου του 2020, καθώς η μητέρα του επικαλείτο την επικρατούσα λόγω της πανδημίας κατάσταση. Η αρνήτρια μητέρα κρατήθηκε και σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα.

  Υπενθυμίζεται ότι στην Εισαγγελία Ηρακλείου έχουν κατατεθεί τα στοιχεία συνολικά 24 μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου που απέχουν από τα μαθήματά τους και ήδη κινούνται οι προβλεπόμενες από το νέο πιο αυστηρό νομικό πλαίσιο διαδικασίες σε βάρος των αρνητών γονιών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ