Τετάρτη 26.01.2022
More

  Συνελήφθη Έλληνας αστυνομικός στην Τουρκία

  Στην σύλληψη 41χρονου Έλληνα αστυνομικού που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών, στην περιοχή του Έβρου, φέρεται να προχώρησαν οι τουρκικές αρχές.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ο αστυνομικός είχε πάει χθες από τους Κήπους εκδρομή στην Τουρκία, μαζί με μια κοπέλα. Σήμερα όμως έγινε γνωστό ότι τον συνέλαβαν οι Τούρκοι, άγνωστο σε ποια ακριβώς περιοχή, αν και η αρχική πληροφορία ανέφερε ότι πρόκειται για την ευρύτερη περιοχή της Αδριανούπολης. Aπό την τουρκική πλευρά ισχυρίζονται ότι κινούνταν σε απαγορευμένη περιοχή, ενώ μαζί του συνέλαβαν και την γυναίκα που τον συνόδευε, η οποία είναι από τις Φέρες.

  Για την περίεργη αυτή υπόθεση έχει σημάνει συναγερμός στην Ελληνική Αστυνομία που ενημερώθηκε, αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο οι πληροφορίες του Evros-news.gr αναφέρουν ότι ανέλαβε τον χειρισμό του θέματος και τις επαφές με τις τουρκικές αρχές, μέσω της Πρεσβείας και των Προξενείων μας σε Αδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη.

  Τα κινητά τόσο του αστυνομικού όσο και της κοπέλας που είναι μαζί του δεν λειτουργούν, ενώ να θυμίσουμε ότι για να πάει κάποιος αστυνομικός ή και στρατιωτικός στην Τουρκία, θα πρέπει να λάβει ειδική άδεια. Είναι άγνωστο στην προκειμένη περίπτωση ο αστυνομικός του Α.Τ.Φερών είχε ζητήσει και πήρε τέτοια άδεια.

  Από το οικογενειακό του περιβάλλον, σύμφωνα πάντα με το evros-news.gr, υποστηρίζουν ότι ο αστυνομικούς κρατείται από τους Τούρκους για τελωνειακές παραβάσεις.

  Τι αναφέρει ο τουρκικός Τύπος

  Ο τουρκικός Τύπος αναφέρει ότι ο αστυνομικός ήρθε στην Αδριανούπολη με την κοπέλα του για τουριστικούς σκοπούς και συνελήφθη από τη χωροφυλακή με την αιτιολογία ότι εισήλθε σε στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη, στο χωριό Δουράν κοντά στα σύνορα.

  Η Γενική Εισαγγελία της περιοχής Keşan ξεκίνησε έρευνα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ