Παρασκευή 01.07.2022
More

  Σύψας: Μέχρι την άνοιξη θα ζήσουμε με τον κορωνοϊό

  Κανείς δεν ξεμπέρδεψε εύκολα με μια πανδημία, επισήμανε μεταξύ άλλων ο λοιμωξιολόγος Ν. Σύψας

  Το μόνο όπλο μας απέναντι στον κορωνοϊό είναι αυτό που υπήρχε και κατά τη διάρκεια της γρίπης του 1918 είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νικόλαος Σύψας, αναφερόμενος στην κοινωνική απόσταση.

  «Κανείς δεν ξεμπέρδεψε εύκολα με μια πανδημία. Η ιστορία έχει δείξει ότι οι πανδημίες κρατούν περίπου 1,5 με 2 χρόνια τόνισε ο Νικόλαος Σύψας μιλώντας στο Open Tv.

  Το σίγουρο είναι ότι μέχρι την άνοιξη θα ζήσουμε με τον ιό. «Θα έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα. Από κει και πέρα θεωρώ ότι το φαινόμενο θα αρχίσει να υποχωρεί ταχέως» σημείωσε ο καθηγητής.

  Τόνισε δε ότι δεν μπορούμε να είμαστε και πάρα πολύ αισιόδοξοι. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι παρέμβαση στο κέντρο της Αθήνας.

  Η κατάσταση είναι λίγο δύσκολη στην Αττική και πρέπει να καμφθεί τώρα, πριν να είναι αργά, τόνισε μεταξύ άλλων. Επισήμανε δε ότι «έχουμε και πολλές διασωληνώσεις».

  Ο κ. Σύψας τόνισε πως όλα χρειάζονται μέτρο και καλή θέληση, σημειώνοντας  ότι «δεν θεωρώ ότι είναι σημαντικό να γίνει υποχρεωτική και με πρόστιμο η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους».

  Ξεκαθάρισε όμως προς πάσα κατεύθυνση ότι «υπάρχει ήδη έτοιμο πακέτο νέων μέτρων, αν χρειαστεί να το πάρουμε».

  «Ο ιός δεν κοιτά προέδρους, αλλά ευάλωτους ανθρώπους» είπε σχολιάζοντας την είδηση ότι ο Ντόναλντ Τραμπ νοσεί από κορωνοϊό.

  Επισήμανε δε πως η κατάσταση στα ΜΜΜ «Δεν ήταν καλή, αλλά τώρα αυξάνονται τα δρομολόγια. Ελπίζω να έχουμε πρόοδο».

  Διευκρίνισε ωστόσο πως ο  κορωνοϊος ήρθε για να μείνει για καιρό.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ