Πέμπτη 09.12.2021
More

  Συρίγος: Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και των εκπαιδευτικών

  Ο υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού

  Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στους εκπαιδευτικούς, ο υφυπουργός Παιδείας Αγγελος Συρίγος, τονίζοντας πως η επιλογή αυτή είναι «πάνω στο τραπέζι».

  Μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» ο κ. Συρίγος ανέφερε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού το επόμενο διάστημα.

  Στο μεταξύ, ο ίδιος διεμήνυσε ότι την επόμενη χρονιά θα υπάρξουν αλλαγές στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, κάνοντας λόγο για αρρυθμίες που εντοπίστηκαν σε ειδικά μαθήματα, ειδικά στις αρχιτεκτονικές σχολές. Για την Αρχιτεκτονική Ξάνθης, όπου εισήχθησαν μόνο 10 άτομα, ο κ. Συρίγος επεσήμανε ότι μόνοι τους οι υπεύθυνοι της σχολής έκαναν λάθος βάζοντας μια εξαιρετικά υψηλή ελάχιστη βάση εισαγωγής – 17,4 – στο γραμμικό σχέδιο όταν το κατάλαβαν, ζήτησαν να το αλλάξουν, αλλά είχαν παρέλθει οι σχετικές προθεσμίες.

  «Στην αρχιτεκτονική Ξάνθης ήταν πρόβλημα η επιλογή της ίδιας της σχολής να έχει πολύ υψηλές βάσεις μη αντιλαμβανόμενη τις συνέπειες που θα είχε η κίνηση αυτή», υπογράμμισε. Πρόσθεσε, δε, ότι το πρόβλημα στο Μαθηματικό της Σάμου – όπου εισήχθησαν μόνο 5 φοιτητές – αφορά στο γεγονός ότι το 2019 δημιουργήθηκαν πολλά τμήματα στην ηπειρωτική χώρα, και οι φοιτητές προτιμούν να πηγαίνουν σε αυτά, παρά σε ένα νησί.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ