Πέμπτη 25.02.2021
More

  Τα σενάρια για το άνοιγμα της αγοράς- Σκέψεις για νέο SMS για τα ψώνια

  Υπό εξέταση το ενδεχόμενο αύξησης του χρονικού περιθωρίου για αγορές

  Τα επόμενα 24ωρα θα κριθούν οι αποφάσεις για το lockdown- με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορωνοϊό- και για το τι θα ισχύει από τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου.

  Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 880 νέα κρούσματα, ενώ την ίδια ώρα οι διασωληνωμένοι ασθενείς αυξήθηκαν σε 346. Παράλληλα, σε 24 ώρες έγιναν 264 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

  Οι λοιμωξιολόγοι της επιτροπής των ειδικών αναμένεται να εξετάσουν λεπτομερώς τα στοιχεία την Τετάρτη, ενώ πιθανή είναι μια δεύτερη συνεδρίαση την Πέμπτη, στην οποία θα υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική.

  Από τις εισηγήσεις τους θα κριθεί αν την Παρασκευή θα δοθεί παράταση στο lockdown για 1-2 εβδομάδες προκειμένου να υπάρχει χρόνος για να αποσυμπιεστεί το σύστημα υγείας ή αν θα αποφασιστεί ένα σταδιακό άνοιγμα και επαναφορά του λιανεμπορίου στο click away, πιθανώς σε ένα νέο πλαίσιο.

  Στην περίπτωση του δεύτερου σεναρίου- δηλαδή τις κινήσεις ανοίγματος- σε ό,τι αφορά στα σχολεία θα δοθεί προτεραιότητα στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν.

  Όσο για το λιανεμπόριο, εξετάζεται ένα νέο πλαίσιο για τις αγορές. Αυτό θα μπορούσε να γίνει είτε με την προσθήκη ενός νέου κωδικού αποστολής SMS στο 13033, ή με τη δημιουργία ενός νέου πενταψήφιου αριθμού, την οποία θα χρησιμοποιούν οι πολίτες μόνο για το λιανεμπόριο, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα».

  Στα σενάρια που εξετάζονται είναι και η αύξηση του χρονικού περιθωρίου για τις αγορές, από τις 2 ώρες στις 4, προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός σε ουρές εκτός καταστημάτων, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ