Τρίτη 04.10.2022
More

  Τέλος η μουσική στην εστίαση – Μέχρι τις 2 τα ξημερώματα το ρεβεγιόν

  Από αύριο στις 6 το πρωί ξεκινά η εφαρμογή τους

  Χωρίς μουσική και ανοιχτή μέχρι τις 2 θα είναι η εστίαση παραμονή Πρωτοχρονιάς. Τα κέντρα διασκέδαση θα μείνουν κλειστά την Πρωτοχρονιά.

  Τις υπόλοιπες ημέρες το ωράριο λειτουργίας στην εστίαση και στα κέντρα διασκέδασης θα είναι μέχρι τις 12.
  Ο υπουργός κάλεσε όσους τους πολίτες να κάνουν τεστ πριν τη συμμετοχή στο οικογενειακό εορταστικό τραπέζι, ενώ τόνισε πως θα απαγορεύεται η μίσθωση χώρων για τη διενέργεια πάρτι την εορταστική περίοδο.
  Πιο αναλυτικά τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από τις έξι αύριο το πρωί
  Εστίαση:
  • Περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας
  • Στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως έξι άτομα
  • Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες

  Μάσκες:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα χειρουργική ή υφασμάτινη σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και στους εργαζόμενους στην εστίαση
  • Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός

  Γήπεδα:

  • Περιορισμός 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.
  • Τηλεργασία τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα έως 50% με κυλιόμενο ωράριο
  • Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.

  Λαμβάνουμε όλα τα δεδομένα υπόψη

  «Η κυβέρνηση ζήτησε σήμερα από την επιτροπή να συγκληθεί για να αποτυπώσει τα δεδομένα της μετάλλαξης στη χώρα. Στο ΕΣΥ νοσηλεύονται συμπολίτες μας που έχουν προσβληθεί από τη μετάλλαξη Δέλτα. Ωστόσο, στην κοινότητα η μετάλλαξη Όμικρον είναι κυρίαρχη, βάση και των κρουσμάτων που σημειώθηκαν χτες και σήμερα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας πως έπρεπε να ληφθούν υπόψη όλοι οι παράγοντες.

  Η επιτροπή ομόφωνα καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς όπως ανέφερε και ο υπουργός υπάρχει αισιοδοξία πως η ισχυρή εμβολιαστική κάλυψη συνδέεται με την ήπια νόσηση από την παραλλαγή Όμικρον.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ