Τρίτη 27.02.2024
More

  Τέμπη: Συνεχίζουν να δίνουν μάχη στη ΜΕΘ οι 3 τραυματίες -Σταθεροποιήθηκε η Ανυσία Λιούρη

  Έχουν περάσει πάνω από δύο εβδομάδες από το δυστύχημα αλλά ορισμένοι τραυματίες εξακολουθούν να δίνουν μάχη στη ΜΕΘ.

  Συγκεκριμένα δύο νεαρές γυναίκες και ο 20χρονος μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην εντατική, σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

  Μία από τις κοπέλες, η Δάφνη, σύντροφος ενός εκ των θυμάτων, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

  Ο αδελφός του συντρόφου της, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε πως «ένας από τους διασώστες βρήκε την κοπέλα του αδελφού μου, η οποία ήταν εκτοξευμένη έξω από το τρένο με πολλά χτυπήματα και ήταν μαζί και με το σκυλάκι της. Ήταν έξω από το τρένο».

  «Το σκυλάκι τους, που το έπαιρναν παντού μαζί σε κάθε τους ταξίδι, επέζησε. Η ίδια είναι ακόμα στη ΜΕΘ. Κανένας ασθενής δεν είναι σταθερός όταν μιλάμε για εντατική. Ακόμα περιμένουμε και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει», δήλωσε συγγενής της κοπέλας, η οποία φέρεται να μη γνωρίζει ότι ο σύντροφός της δεν είναι πια στη ζωή…

  Τέμπη: Διασωληνωμένη παραμένει 26χρονη στο «Παπανικολάου»

  Την ίδια ώρα, στην Α’ ΜΕΘ εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Παπανικολάου» βρίσκεται διασωληνωμένη η 26χρονη Ανυσία.

  «Το κοριτσάκι έχει εγκαύματα 28% και έχει τραύματα στο κεφάλι, τον θώρακα, τη σπονδυλική στήλη. Οι ειδικοί μας, ό,τι καλύτερο έχει το νοσοκομείο, βρίσκονται πάνω από το κεφάλι της, νευροχειρουργοί, θωρακοχειρουργοί, χειρουργοί, ορθοπεδικοί», ανέφερε ο διευθυντής της ΜΕΘ Νίκος Καπραβέλος.

  «Είναι ακόμα διασωληνωμένη και σε καταστολή. Είναι πολυτραυματίας και με εγκαύματα, αλλά έχουμε πολλές ελπίδες να ζήσει», συμπλήρωσε για την αρχαιολόγο του ΑΠΘ.

  «Ήρθε Αθήνα για να περάσουμε μαζί το τριήμερο και να επισκεφτούμε κάποια μουσεία και γύρναγε πίσω Θεσσαλονίκη», είχε δηλώσει ο πατέρας της.

  Όσον αφορά τον 20χρονο Γεράσιμο, τον μοναδικό επιζώντα από το πρώτο βαγόνι, παραμένει διασωληνωμένος και δίνει μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ