Πέμπτη 18.04.2024
More

  Τέμπη: «Ξυλόλιο, προπάνιο και βουτάνιο βρέθηκαν σε αντικείμενα των θυμάτων»

  Συγγενής θύματος καταγγέλλει σοβαρές παραλείψεις στην έρευνα

  Συγγενής θύματος του δυστυχήματος των Τεμπών κατήγγειλε εντοπίστηκε ξυλόλιο, τολουόλιο, προπάνιο και βουτάνιο σε προσωπικά αντικείμενα ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη σύγκρουση των δύο τρένων.

  Σε συνέντευξη που έδωσε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης μέλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, δήλωσε ότι ουσίες όπως ξυλόλιο, τολουόλιο, προπάνιο και βουτάνιο βρέθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος και συμπλήρωσε ότι σύντομα θα πάει νέα στοιχεία στον ανακριτή.

  Ο κ. Κωνσταντινίδης υπογράμμισε ότι τέτοιου είδους υλικά δεν εντοπίζονται στη φύση και έτσι δεν θα έπρεπε να είναι στο σημείο. Επίσης άσκησε κριτική για την κατεύθυνση που έχει πάρει η έρευνα, η οποία αναγνωρίζει μόνο την ύπαρξη ελαίου σιλικόνης.

  «Θεώρησα σωστό να αποδομήσουμε λίγο αυτά τα πράγματα, γιατί τα ευρήματα ήταν πάρα πολύ σημαντικά και δεν μπορούμε να πιστέψουμε ούτε εμείς, ούτε ο κόσμος πως το έλαιο σιλικόνης προκάλεσε αυτό το “μανιτάρι”…σε λίγο θα πάω τα νέα στοιχεία στον ανακριτή και θα αποδομήσουμε πλήρως το έλαιο σιλικόνης και θα φανούν οι ψευδείς καταθέσεις των πραγματογνωμόνων», δήλωσε ο συγγενής θύματος του δυστυχήματος των Τεμπών.

  Στη συνέχεια ο Χρήστος Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι παρόλο που το πόρισμα του χημείου του κράτους έχει βγει από τα Χριστούγεννα, οι συγγενείς των θυμάτων δεν έλαβαν καμία ενημέρωση. Ο τρόπος που η νέα αυτή πληροφορία ήρθε στα χέρια του ήταν μέσα από τη δικογραφία την οποία ο ίδιος διεκδίκησε να λάβει μόλις πριν από τέσσερεις μέρες. Οι οικογένειες των θυμάτων παρέδωσαν τα νέα στοιχεία σε δικό τους πραγματογνώμονα, που συνέταξε τη δική του έκθεση. Τη νέα τεχνική έκθεση έλαβαν σήμερα οι ανακριτικές αρχές της Λάρισας.

  Επιπλέον ο Χρήστος Κωνσταντινίδης είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό 9.84 ότι «εδώ και 1,5 μήνα παλεύουμε να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο από αμέλεια σε ενδεχόμενο δόλο καθώς όλοι είχαν γνώση του τι γινόταν και ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί και οι γενικοί γραμματείς», ενώ ακόμα κατήγγειλε σοβαρές παραλείψεις στην έρευνα.

  «Η υπόθεση αρχίζει και βρομάει πολύ περισσότερο απ’ αυτό που μπορούμε να φανταστούμε, όμως η αλήθεια όπως έχουμε πει δεν μπορεί να κρυφτεί» πρόσθεσε. «Παλεύουμε και τρέχουμε και συναντάμε άπειρα εμπόδια, παρ’ όλα αυτά υπάρχουν δυνάμεις που μας βοηθάνε και τα ξεπερνάμε, μπορεί να καθυστερούμε λίγο, αλλά τελικώς αυτά που θέλουμε έρχονται τη σωστή στιγμή» είπε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ