Τετάρτη 20.10.2021
More

  Θεοχάρης: Με αποτέλεσμα rapid test η είσοδος τουριστών στη χώρα

  Ο Χάρης Θεοχάρης ανακοίνωσε ότι από τις επόμενες ημέρες οι τουρίστες θα μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα με αρνητικό rapid test

  Με αυτή την κίνηση η χώρα μας θέλει να διευκολύνει τους τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας, καθώς το κόστος του τεστ αντιγόνου είναι χαμηλότερο. Η είσοδος με rapid test αναμένεται να βοηθήσει τους τουρίστες από τα κράτη της Βαλκανικής όπου το κόστος των μοριακών τεστ είναι δυσανάλογο σε σχέση με τον μισθό τους.

  Στη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο κ.Θεοχάρης υποστήριξε ότι το άνοιγμα του τουρισμού δεν εισαγάγει κανένα κίνδυνο καθώς από τους ελέγχους που γίνονται στα σύνορα, η θετικότητα είναι μόλις 5 τοις χιλίοις.

  «Τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε Περιφέρειας είναι αναρτημένα και είναι ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας μας. Το γεγονός των εμβολιασμών και της πρόθεσής μας για εμβολιασμό θα είναι το μεγάλο μας εργαλείο. Τα στοιχεία δείχνουν ότι μειώνονται τα κρούσματα όσο ανεβαίνει ο αριθμός των εμβολιασμών κι αυτό είναι ένα τεράστιο εργαλείο, τεράστιο όπλο σε όλες τις συζητήσεις με τους φορείς του τουρισμού και τις άλλες κυβερνήσεις», δήλωσε ο υπουργός.

  Αναγνωρίζεται η σημασία του τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα

  Ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε και στη σημασία που έχει για το υπουργείο ο τουρισμός στη Βόρεια Ελλάδα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπουργός ξεκίνησε έναν μαραθώνιο επαφών από χώρες όπως η Σερβία, η Πολωνία και η Ρουμανία που παραδοσιακά επισκέπτονται τη Βόρεια Ελλάδα.

  Τζιτζικώστας: Βασικός πυλώνας της Οικονομίας μας ο Τουρισμός

  Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι: «μπήκαμε σε μια δύσκολη τουριστική περίοδο» και πρόσθεσε: «Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο τουρισμός είναι ένας από τους τρεις βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας. Μάλιστα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα τελευταία τρία χρόνια είναι η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα σε αφίξεις τουριστών και αυτό το μομέντουμ δεν πρόκειται και δεν θα αφήσουμε να χαθεί. Εφέτος, ο οδικός τουρισμός είναι αυτός που αποτελεί και το “κλειδί” για να πάει καλά ο τουρισμός στην περιοχή μας, γι’ αυτό κι από την πρώτη στιγμή έχω ζητήσει από την κυβέρνηση να λάβει μέριμνα έτσι ώστε η διασυνοριακοί σταθμοί να λειτουργήσουν σωστά και το σωστά σημαίνει:

  • Πρώτον, να λειτουργούν όλοι οι διασυνοριακοί σταθμοί 24 ώρες το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα.
  • Δεύτερον, να υπάρχει ειδική λωρίδα για τους εμβολιασμένους για να μην καθυστερούν όσοι έχουν τα πιστοποιητικά από 1η Ιουλίου.
  • Τρίτον, να αυξηθεί το προσωπικό του ΕΟΔΥ προκειμένου να διενεργούνται γρήγορα τεστ (rapid test και άλλα) στα σύνορα για όσους δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ