Πέμπτη 21.10.2021
More

  Θεοδωρικάκος: Στις 31/8 λήγει η προθεσμία για τα αδήλωτα τετραγωνικά

  Δώδεκα μέρες έχουν πλέον στη διάθεσή τους όσοι ενδιαφέρονται να ρυθμίσουν τα αδήλωτα τετραγωνικά του ακινήτου τους, μέσω της ειδικής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ.

  Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος είχε χθες τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) κ. Παπαστεργίου, με τον οποίο συζήτησαν για τις προτάσεις της ΚΕΔΕ που αφορούν στο Ταμείο Ανάκαμψης και στους τομείς της Αυτοδιοίκησης που θα πρέπει να ενταχθούν σε αυτό. Ο υπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση αυτών των προτάσεων στη συνολική πρόταση που θα καταθέσει προς την κυβέρνηση το Υπουργείο Εσωτερικών.

  Επίσης, συζητήθηκε το ζήτημα των αδήλωτων τετραγωνικών (δείτε αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία της δήλωσης). Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, κοινή εκτίμηση είναι ότι το μέτρο αυτό έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία, διευκολύνοντας πάνω από 1 εκατ. οικογένειες να βάλουν τέλος σε μια πολύχρονη εκκρεμότητά τους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αυξήσει ουσιαστικά τα έσοδά της. Μια σχέση ενοχής μετατρέπεται σε σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και κράτους.

  Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου συμφώνησαν ότι θα ενταθεί η προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού, ώστε όλοι να κάνουν τις αιτήσεις τους στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα της ΚΕΔΕ (https://tetragonika.govapp.gr/), έως την 31η Αυγούστου κι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να δοθεί παράταση.

  Υπενθυμίζεται ότι χθες, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) ζήτησε με επιστολή της να δοθεί παράταση στην προθεσμία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ