Σάββατο 25.06.2022
More

  Θεσσαλονίκη: 10 χρόνια κάθειρξη σε 88χρονο για τη δολοφονία του 81χρονου αδελφού του

  Τον σκότωσε για κτηματικές διαφορές

  Ποινή φυλάκισης 10 ετών, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε 88χρονο υπερήλικα για τη δολοφονία του 81χρονου αδελφού του.

  Ο 88χρονος σήμερα δράστης σκότωσε το 2017 με σιδερόβεργα τον 81 ετών αδελφό του, ύστερα από μεταξύ τους συμπλοκή, την οποία φέρεται να πυροδότησαν κτηματικές διαφορές.

  Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, κρίνοντας ότι ενήργησε καθ’ υπέρβαση των νόμιμων ορίων άμυνας.

  Αποφάσισε δε, η έκτιση της ποινής να γίνει κατ’ οίκον. Ανάλογη ήταν η ποινή που του είχε επιβάλει το πρωτόδικο δικαστήριο.

  Η δολοφονία έγινε τον Ιούνιο του 2017 στο Αχλαδοχώρι Σερρών. Οι σχέσεις των δύο αδελφών, όπως κατατέθηκε στο Δικαστήριο, ήταν κακές εξαιτίας κτηματικών διαφορών, ενώ θύμα και δράστης είχαν να μιλήσουν δεκαετίες.

  Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 83χρονος (τότε) δράστης λογομάχησε με τον αδερφό του στην αυλή του σπιτιού του τελευταίου. Τα δύο αδέρφια πιάστηκαν στα χέρια και κάποια στιγμή ο δράστης χτύπησε τον αδερφό του με μια μεταλλική βέργα, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

  Το θύμα μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

  Με πληροφορίες του ΑΠΕ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ