Παρασκευή 30.07.2021
More

  Θεσσαλονίκη: 13 χρόνια κάθειρξη σε πρώην αστυνομικό για καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης

  Ο 38χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή

  Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, βρέθηκε πρώην αστυνομικός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης.

  Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε 13ετή κάθειρξη, ενώ μετά την ετυμηγορία οδηγήθηκε στις φυλακές. Πρόκειται για 38χρονο, ο οποίος υπηρετούσε στην ΕΛ.ΑΣ. έως το 2018, οπότε παραιτήθηκε, κατά δήλωσή του.

  Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο του 2020, όταν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πολυγύρου εντόπισαν σε μεζονέτα, την οποία νοίκιαζε στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριo καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης.

  Εκτός από τον εξοπλισμό και ηλεκτρονικές ζυγαριές, κατασχέθηκαν 27 δενδρύλλια, με ύψος σχεδόν 2 μέτρα, και περισσότερα από 7 κιλά χασίς.

  Το δικαστήριο με την απόφασή του προσδιόρισε την αξία της ναρκωτικής ουσίας σε 100.000 ευρώ, ενώ έκρινε ότι οι πράξεις του τελέστηκαν κατ’ επάγγελμα. Στην απολογία του ο ίδιος αποδέχθηκε μέρος των πράξεων και ισχυρίστηκε ότι είχε χρέη.

  Κατά την έρευνα στην μεζονέτα είχαν βρεθεί και κενά δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων που φέρεται να είχε πάρει μαζί του αποχωρώντας από την υπηρεσία του. Για αυτό το λόγο καταδικάστηκε και για υπεξαγωγή εγγράφου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ