Τρίτη 18.06.2024
More

  Θεσσαλονίκη: 13χρονος συνελήφθη για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας

  Ο 13χρονος φέρεται ότι διακινούσε μέσω internet οπτικοακουστικό υλικό

  Η διακίνηση του οπτικοακουστικού υλικού παιδικής πορνογραφίας από συνομήλικό της, οδήγησαν την 13χρονη σε δύο απόπειρες αυτοκτονίας

  Συνελήφθη 13χρονος μαθητής στη Θεσσαλονίκη για παιδική πορνογραφία. Ο 13χρονος φέρεται ότι διακινούσε μέσω internet οπτικοακουστικό υλικό στο οποίο απεικονιζόταν συνομήλικη του γυμνή και ημίγυμνη.

  Η διακίνηση του οπτικοακουστικού υλικού παιδικής πορνογραφίας από συνομήλικό της, οδήγησαν την 13χρονη σε δύο απόπειρες αυτοκτονίας.

  Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ ξεκίνησε μετά από καταγγελία από την μητέρα της ανήλικης. Σύμφωνα με την έγκληση που υπέβαλε, άγνωστος δράστης – χρήστης site κοινωνικής δικτύωσης κατείχε και διακινούσε μέσω internet, αρχεία εικόνας και βίντεο που απεικονίζουν γυμνά ή ημίγυμνα μέρη του σώματος της 12χρονης κόρης της.

  Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης προανάκρισης, από την οποία ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και ο τόπος διαμονής του ανήλικου κατηγορούμενου. Κατά την επιτόπια έρευνα βρέθηκε το συγκεκριμένο υλικό στο κινητό του τηλέφωνο και συνελήφθη.

  Κατά την αστυνομική έρευνα που έγινε στο σπίτι του ανήλικου βρέθηκαν στο κινητό του τηλέφωνο συνολικά οκτώ αρχεία βίντεο και ένας αρχείο εικόνας, ακατάλληλου περιεχομένου, όπου εμφανίζεται η 13χρονη.

  Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις εξής πράξεις, σε βαθμό κακουργήματος: «Χωρίς δικαίωμα κοινολόγηση σε τρίτο πρόσωπο οπτικό και οπτικοακουστικό υλικό, στο οποίο αποτυπώνεται δημόσια πράξη άλλου που αφορά στη γενετήσια ζωή του, η οποία οδήγησε το θύμα σε απόπειρα αυτοκτονίας, κατά εξακολούθηση» και «Κατοχή, διάθεση και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων».

  Ο 13χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 6η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία και παραμένει υπό κράτηση. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στα αρμόδια εργαστήρια της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

  Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ