Παρασκευή 15.10.2021
More

  Θεσσαλονίκη: Κρούσματα κορωνοϊού σε παιδικό σταθμό

  Ανεμβολίαστο το 40%

  Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε δημοτικό παιδικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, θέτοντας σε συναγερμό τη διοίκηση και τις υγειονομικές υπηρεσίες της πόλης.

  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του GrTimes.gr θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν δύο παιδαγωγοί και ένα βρέφος 2,5 χρόνων στον δημοτικό παιδικό σταθμό «Άγιος Στυλιανός», στη Θεσσαλονίκη.

  Όπως δήλωσε στο GRTimes.gr ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ του «Άγιος Στυλιανός», Κωνσταντίνος Τσιαπακίδης, στον παιδικό, εργάζονται συνολικά 80 άτομα,  εκ των οποίων το 40% είναι ανεμβολίαστοι.

  Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το πρώτο κρούσμα αφορά σε δασκάλα που ήταν σε άδεια, με τελευταία ημερομηνία εργασίας της, την 1η Σεπτεμβρίου. Πριν την επιστροφή της στην εργασία, προχώρησε στο προβλεπόμενο τεστ για τον κορωνοϊό και βρέθηκε θετική, ενώ μπήκε αμέσως σε καραντίνα.

  Την περασμένη Παρασκευή περίπου στη 1.00μμ, μια δεύτερη δασκάλα που εργάζεται στην αίθουσα «Συννεφάκια» και η οποία δεν ήταν εμβολιασμένη, αισθάνθηκε ενόχληση στον λαιμό και αφού πραγματοποίησε τεστ για τον κορωνοϊό, βρέθηκε θετική. Από εκεί και μετά όπως δήλωσε ο κ. Τσιαπακίδης, ακολουθήθηκε ότι προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

  Ανάμεσα στα παιδιά που βρίσκονταν στα «Συννεφάκια» ήταν και ένα παιδάκι 2,5 ετών από την κλειστή δομή του Αγίου Στυλιανού (στην οποία φιλοξενούνται συνολικά 18 παιδιά) και το οποίο το περασμένο Σάββατο βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό και το οποίο χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ